Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga i u srbiji

Striedinger poznaje Zagorca kao posve normalnog klijenta

stried
vl
20.08.2010.
u 10:31

Odvjetnik odbacio optužbe da je Striedinger u Hrvatskoj radio "trule poslove“, požalivši se kako se sada istražuju samo oni koji su zapali u neprilike. Dodao je da je Hrvatska tržište budućnosti i da će to i nadalje ostati.

KLAGENFURT – Norbert Wess, odvjetnik bivšeg predsjednika uprave austrijske Hypo Alpe Adria banke Güntera Striedingera, najavio je kako provjerava mogućnost da podigne tužbu "zbog klevete“ protiv Guida Helda, pravnog voditelja istražiteljske skupine CSI Hypo, koji je u četvrtak za dnevni list izjavio Wirtschaftsblatt da je Striedinger 2004. godine pri dokapitalizaciji banke imao povlaštene dionice te se tako nezakonito obogatio i da je povezan sa Zagorcem. On namjerava utužiti i lažne svjedoke i medije, piše austrijski dnevnik Kleine Zeitung.

Wess je odbacio optužbe da je Striedinger u Hrvatskoj radio "trule poslove“, požalivši se kako se sada istražuju samo oni koji su zapali u neprilike. Dodao je da je Hrvatska tržište budućnosti i kako će to i nadalje ostati.

Striedingerovo poznanstvo s Vladimirom Zagorcem i optužbe da je s hrvatskim generalom imao zajedničku tvrtku i druge zajedničke poslove Wess je negirao ustvrdivši da njegov branjenik poznaje Zagorca samo "kao posve normalnoga bankovnog klijenta“.

Isti izvor navodi da se istraga za Hypo banku polako iz Njemačke i Austrije širi i na Srbiju, gdje se pokušava razjasniti kako su troškovi gradnje stambenog kompleksa Belville u Novom Beogradu narasli od planiranih 150 milijuna na 230 milijuna eura.

Za planiranje tog projekta zadužena je Hypo banka koja je zajedno s Deltom platila najvećem srbijanskom koncernu CEE Invest Holding preuzimanje toga građevinskog projekta.

Projekt je navodno pripadao austrijskome poreznom savjetniku Hermannu Gabrielu koji ima udio u tvrtki Rubicom GmbH u vlasništvu bivšeg čelnika Hypo banke Striedingera.

Kleine Zeitung navodi da je H. Gabriel zajedno s hrvatskim generalom Vladimirom Zagorcem u Beču radio na projektu nekretnina "Börseplatz“. Dodaje kako su, uz nedavno uhićenoga bivšeg šefa Hypa Wolfganga Kulterera, sva trojica na meti pravosudnih organa, uz naznaku kako se svi smatraju nevinima dok se ne dokaže njihova moguća krivnja.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:36 21.08.2010.

U ime domoljubne istine i pravde. Svi oni koji su se obilato zbrinuli, koji bježe po SAD i Hercegovini ili sjede na klimi u Haaškome sudu su nevini i pošteni jer su prave hrvatine..Bog i Hrvati svoji na svome na jahtama, u vilama, u SAD, u Hercegovini i na Haaškome sudu..

MM
Mladen Miletić
12:19 20.08.2010.

Normalni ljudi poznaju normalne, ali to su stranci a ne balakn posranci... Samo balkanci znaju i jedna i druga strana da su svi loši i za ubiti. Tako nam je visoka politika naložila oružije podijelila kupovala da sredimo jedni drugeuge jel su gori od kuge. Sada na karju vidimo i nimalo se ne stidimo da su naši tatvori krcati sa lopinama po zatvorima. A prave još nisu ni počeli da stavljaju iza brave,....

MM
Mladen Miletić
12:21 20.08.2010.

Istraga za Hypo banku polako se širi i na Srbiju, hoće rči da hrvati nemogu ni Austrijance da pokradu kao mlade majmune bez pomoči bratskoga naroda srba !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije