Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Hypo

Striedinger odbacuje tvrdnje da je povezan s Zagorcem

Günther Striedinger
Pixsell
19.08.2010.
u 23:10

- Nikad nisam imao povlaštene dionice, to je zlonamjerna optužaba - rekao je Striedinger.

- S hrvatskim generalom Vladimirom Zagorcem nisam imao ni zajedničku tvrtku niti nikakve druge zajedničke poslove“, rekao je bivši član uprave austrijske Hypo Alpe Adria banke u Klagenfurtu Günter Striedinger za bečki dnevnik Wirtschaftsbaltt. Striedinger je najavio da će se braniti svim raspoloživim sredstvima, pa i tužbama na optužbe da se je obogatio na nezakonit način, kao i  da je povezan s Zagorcem.

Također je negirao tvrdnje odvjetnika Hypo banke Guida Helda koji ga je optužio da je zajedno s nedavno uhićenim bivšim predsjednikom uprave banke Wolfgangom Kultererom i bivšim članom uprave Josefom Kircherom bio blizak zakladama koje su pri dokapitalizaciji banke 2004. godine došao do povlaštenih dionica i obogatio se na nedozvoljeni način.

- Nikad nisam imao povlaštene dionice, to je zlonamjerna optužaba - rekao je Striedinger.

Hypo banka je bivšem članu uprave za rizične poslove Wolfgangu Peteru uručila otkaz zbog poslova vezanih za jedan hotelski projekt u Hrvatskoj, objavili su austrijski mediji.

Prema navodima medija, u slučaju Petera radi se o poslovima financiranja vezanim uz hotelski projekt u Hrvatskoj, koji je skupina istražitelja istraživala u sklopu istrage ranijih projekata banke.

Petera se sumnjiči da su na području njegove odgovornosti odobravani krediti pozamašnih iznosa u trenutku nedovoljne poslovne sigurnosti. Za Petera vrijedi načelo nevinosti dok se ne dokaže njegova moguća krivnja.

Istraga je pokazala da bi šteta koja se pripisuje Peteru za s „današnjeg stanovišta nerazumljivo postupanje“ mogla iznositi oko dva milijuna eura.
Peter je bio i član uprave Splitske banke prije nego što je 2006. godine postao član uprave Hypo banke.

Komentara 2

KU
kukuriku
23:47 19.08.2010.

\"puno baba, kilavo dete\"..nakon puno prasíne...i nis´,...isto i sa Podravkom..!! ..(istina i giornalisti moraju zaraditi malo $oldi)

DO
doktorica
09:00 20.08.2010.

Svi lopovi isto govore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije