Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko još nije preuzeo odgovornost

Strava u Kabulu: U eksploziji blizu škole najmanje 40 mrtvih i 52 ozlijeđenih

An injured woman is transported  to a hospital after a blast in Kabul
MOHAMMAD ISMAIL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
08.05.2021.
u 17:38

Nijedna skupina nije preuzela odgovornost za subotnju eksploziju. Do eksplozije je došlo u zapadnom dijelu Kabula, gdje većinom žive šijitski muslimani koje su militanti Islamske države često napadali proteklih godina.

U eksploziji blizu škole u afganistanskom glavnom gradu Kabulu poginulo je najmanje 40 ljudi, a više desetaka je ozlijeđenih, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova u subotu. Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Tariq Arian rekao je da je najmanje 52 ljudi, većinom učenika, ozlijeđeno u eksploziji. Nije naveo uzrok ni metu eksplozije. 

Glasnogovornik ministarstva zdravstva Ghulam Dastagir Nazari rekao je da je dosad hospitalizirano 46 osoba. 

Kabul je u stanju visoke pripravnosti otkako je Washington u travnju objavio planove za povlačenje svih američkih vojnika iz Afganistana do 11. rujna, dok su afganistanski dužnosnici rekli da su talibani pojačali napade diljem zemlje.

Nijedna skupina nije preuzela odgovornost za subotnju eksploziju. Do eksplozije je došlo u zapadnom dijelu Kabula, gdje većinom žive šijitski muslimani koje su militanti Islamske države često napadali proteklih godina.

Ključne riječi

Komentara 2

MX
Mister X
18:09 08.05.2021.

ludo je i interesantno več prije eksplozije se sve zna tko koga kada gdje i zašto . I to znaju njihovi saveznici pa jave zapadu ili je to tako sređeno da je zna se .tamo su i štede li oružijeje zapadnjački okupatori i gledaju čude se kako to lijepo funkciomira koliko 20 godina i nisu red napravili . i sada se kukavice povlaće slušajući Trampa idemo doma - regularna vojska . dolaze drugi ili dio se presvlači u "zaštitare s pravim pružijem i zadatcima i nema ratnog zločina više da se o tome misli piše ...Ni slučajno ii da neki plaću za pola mijuna afganskih civila u nebu ....

MX
Mister X
18:00 08.05.2021.

Do eksplozije je došlo u zapadnom dijelu Kabula, gdje većinom žive šijitski muslimani koje su žrtve imaginarne odavno totalno uništene Islamske države... . (uvjek se pitam tko je tamo tko ima oružja za izvoz i prodaje neprijatelima nijihovih neprija takoako da se tmo super uživa i smo silom zakona se došlo do te spoznaje stotine milja rdi odlazi a nikako pobjediti bosonoge gladne jadne i nepismene Afgane !) često napadali proteklih godina, samo nismo obvještavali zapad da se nebi ljudi čudili i pitali svakodnevno znaju da je pola zapada i naoružanja tamo koliko dugo 20 ili 3o godina i dokazano da više 10.000 civila gine redovito tamo pored Amera i NATO vojske koja je sretna i suuuuupppp eeer plačeni i praktički bez gubitaka ... Narvno bude i ubijeno i teritorijalista par tisuča godišnje . Ali problem nema više živih i ocjenjeno krivih . A njihovi por'tomci djeca -tritorijalista nema smisla ako se dozna da su to jedini neprijatelji demonkracije .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije