Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU MALOLJETNI

Strava u Austriji: Četiri mladića osumnjičena za grupno silovanje djevojke (16). Četvrti se danas sam prijavio

austrijska policija
Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
01.04.2022.
u 22:10

Osumnjičenim mladićima, ako im se dokaže krivnja  za grupno silovanje prijeti zatvorska kazna do sedam i  pol godina

Sada su svi četvero iza rešetaka, izvještavaju danas austrijski mediji o novim pojedinostima, dva dana nakon stravičnog zločina odnosno grupnog silovanja 16-godišnje djevojke u blizini glavnog željezničkog kolodvora u Linzu, glavnom gradu austrijske pokrajine Gornje Austrije, za koji je osumnjičeno četvero mladića, 14-godišnjak i trojica 15-godišnjaka.

Kako piše dnevni list “Kronen Zeitung” policija je u četvrtak uhitila tri mladića, nakon što je policijska patrola ih uhvatila u jednoj zgradi blizu kolodvora kako siluju djevojku. Četvrti mladić je uspio pobjeći, ali se je danas, kako izvještava austrijski dnevni list, sam u gradiću Vöcklabruck, nedaleko Linza, sam prijavio policiji tvrdeći “kako on nije ništa skrivio”.

Riječ je o 15-godišnjem Afganistancu. Od ostale trojice u pritvoru u Linzu, dvoje su također Afganistanci, a 14-godišnjak je Iranac, Jedan od njih šuti, a ostala dvojica tvrde da se radi o “suglasju oko seksualnih radnji”.

Žrtva silovanja je 16-godišnja Njemica, koja teško optužuje pritvorenu četvorku. Da li će morati u istražni zatvor odlučivati će se vjerojatno sutra, s obzirom da su stranog porijekla i da su potrebni prevoditelji, napominje glasnogovornica Državnog tužiteljstva u Linzu Ulrike Breiteneder. Tužiteljstvo je, kako ističu mediji, zatražilo istražni zatvor za nasilnu četvorku.

“Daleko je sve to od pokušaja”, više se radi o ”ponovljenim, svršenim zlodjelima kroz razne počinitelje”, istaknula je glasnogovornica Breiteneder.

Osumnjičenim mladićima, ako im se dokaže krivnja  za grupno silovanje prijeti zatvorska kazna do sedam i  pol godina. Za odrasle osobe je ona dvostruko veća.

Austrijanci i predstavnici političkih stranaka, među kojima i Socijaldemokratske (SPÖ) su “bez riječi i najdublje moguće pogođeni” strašnim zločinom. S obzirom da se radi o osumnjičenim osobama stranog podrijetla, glasnogovornica za žene iz stranke “Zelenih” u Pokrajinskoj skupštini Gornje Austrije Dagmar Engl upozorila je da se taj “gnjusan čin” ne smije “politički instrumentalizirati”.

“Počinitelje treba bez - ako i ali - najstrože kazniti. Ovaj čin ide na račun napora koji su uloženi oko integracije. To šteti svim izbjeglicama iz kriznih područja, koji se ovdje ponašaju sukladno redu i zakonima”, rekao je zamjenik zemaljskog poglavara pokrajine Gornje Austrije iz desno populističke Slobodarske stranke (FPÖ) Manfred Haimbuchner. Istakao je kako  “on nije spreman ove ugroze ostaviti u zemlji” i “šopati ih na trošak poreznih obveznika”. 

Domaći mediji navode kako ovaj slučaj grupnog silovanja podsjeća  na “slučaj Leonie”, 13-godišnje djevojčice iz Tullna kraj Beča, koju je 2021. godine u Beču silovalo nekoliko muškaraca, nakon čega je umrla. Počinitelji zločina, kada su vidjeli da je mrtva, njeno su tijelo odnijeli do obližnje zelene površine i prislonili ga uz drvo. Otkrili su ga slučajni prolaznici.

I u ovom gnjusnom grupnom silovanju sa smrtnim posljedicama osumnjičeno je četiri Afganistanaca starih između 16 i 23 godine. Četvrti počinitelj je uspio pobjeći u Veliku Britaniju, ali je pronađen i prije nešto više od tjedan dana izručen austrijskih policijskim organima i sada sjedi u istražnom zatvoru s prethodno uhićenom trojkom.

Dakle, austrijska policija i pravosuđe ima izuzetno mnogo posla, od kojeg se Austrijancima diže kosa na glavi.

Ključne riječi

Komentara 69

LA
lajh1985
22:34 01.04.2022.

Zato je orban napravio najbolje...ograda i tko ih j..e

Avatar kastanjer2
kastanjer2
22:26 01.04.2022.

Tko bi očekivao takvo nešto od miroljubivih migranata.

Avatar Mistborn
Mistborn
23:34 01.04.2022.

Pa sigurno ju nisu silovale 4 Ukrajinke. I onda kažu da su europljani licemjeri jer su jedne prigrlili, a druge odbijaju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije