Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francuska

Strauss-Kahn u pritvoru zbog seksa s prostitutkama

dominique strauss-kahn (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
21.02.2012.
u 10:55

Bivši šef MMF-a tvrdi da nije znao da je riječ o prostitukama. Nalazi se u pritvoru u Lilleu.

Francuska policija ispituje bivšeg šefa MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna zbog sumnje u uključenost u prostitucijski lanac, prenosi BBC. Riječ je o većoj istrazi francuskih direktora koji su navodno koristili tvrtkina sredstva za plaćanje prostitutki, a sam je Strauss-Kahn već tražio da ga policija ispita kako bi pokazao da nije kriv.

Strauss-Kahn nalazi se u pritvoru u Lilleu na sjeveru Francuske. Policija je ispitala nekoliko prostitutki koje su priznale seksualni čin sa Strauss-Kahnom, čiji odvjetnik Henri Leclerc tvrdi da Strauss-Kahn nije znao da su žene s kojima se upuštao u odnose na zabavama u Parizu i Washingtonu bile prostitutke.

Kako piše Reuters, Strauss-Kahn u pritvoru može ostati najdulje 48 sati, nakon čega bi mogla biti pokrenuta službena istraga zbog zloupotrebe tvrtkinih sredstava. Naime, pokušava se otkriti jesu li se francuski direktori koristili službenim novcem za financiranje zabava s prostitutkama. Samo korištenje seksualnih usluga prostitutki u Francuskoj nije protuzakonito.

Prostitucijski lanac navodno je klijentima pružao usluge u luksuznom hotelu Cartlon u Lilleu, a policija je navode počela ispitivati u listopadu prošle godine. Uhićeno je osmero ljudi, uključujući i dva poslovna čovjeka iz Lillea, inače bliska Strauss-Kahnu, te policijskog načelnika. Građevinska tvrtka Eiffage otpustila je jednog direktora zbog sumnji u zlouporabu službenog novca.

Strauss-Kahn bio je francuski ministar financija, a potom i čelnik MMF-a, no to je mjesto morao napustiti nakon što ga je jedna newyorška sobarica optužila za silovanje u svibnju prošle godine. Taj seksualni skandal označio je i kraj njegove obećavajuće kandidature za predsjednika Francuske na izborima ove godine.

Komentara 24

OB
-obrisani-
11:06 21.02.2012.

Tito mu je uzor

MI
mica1111
11:08 21.02.2012.

...nie Titu trebalo prostitutki...

Avatar Patton
Patton
11:26 21.02.2012.

11:26 21.2.2012. Da su ga ulovili in flagranti s nekim muškarcem ne bi bio ni u tiskovini a kamo li u zatvoru. Pederi su danas in.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije