Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Strategija razvoja uprave mora na doradu

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.11.2014.
u 07:10

Traže doradu strategije, ponovnu raspravu i da Sabor obveže Vladu na temeljitu provedbu reforme uprave

Nema reforme bez stručne pripreme, socijalnog dijaloga i političkog konsenzusa. Poručili su to u otvorenom pismu Vladi, Saboru i predsjedniku GONG, Institut za javnu upravu, Hrvatski pravni centar te drugi predstavnici stručne javnosti, civilnog društva i sindikata, i to u povodu završene javne rasprave o nacrtu strategije razvoja javne uprave do 2020. godine.

Traže doradu strategije, ponovnu raspravu i da Sabor obveže Vladu na temeljitu provedbu reforme uprave.

>> Trebaju li u DIP-u biti isključivo pravnici?

Ključne riječi

Komentara 10

KA
kafka
08:30 05.11.2014.

Bauk i ekipa na doradu.! ! ! ! . . . . Iako bi to bila uzaludna misija.

BL
Blomberg
10:03 05.11.2014.

Pitam se samo zasto nas sramote, zasto ne odstupe , zar nije dosta da su nas totalno osramotili najzadnji smo u Evropi, a napredka ni navidiku. Ova vlada nema nikakovu viziju za boljitak, ne uvadja strucne ljude koji bi mozda mozda i nesto pokrenuli, nasa ljepa HR tone iz dana u dan. Pa gdje su ti ljudi koji bi to mogli i bili u stanju sprijeciti ???

Avatar comparator
comparator
08:32 05.11.2014.

Svi građanski i oni progresivni institucionalni pokušaji unapređenja sustava nailaze na ignoriranje vladajućih garnitura od nastanka samostalne Republike Hrvatske . Jedino nam kriza može pomoć izbaciti ih iz njihovih udobnih fotelja a nanjihova mjesta dovesti one koji će se zalagati za naše dobro. Ovako osmišljena današnja politika zadržava naš standard na minimumu demokratskih prava a poklitičke strukture održava u statusu feudalaca koji samo rotiraju po nevjerojatno osmišljenim feudima .Političari su si uzeli nasljedno pravo na "prijestolje" što u demokratskom društvu nije dopustivo i kosi se s zdravim razumom. Oni vješto manipuliraju medijima koristeći tehnike zavaravanja obečanjima koje naravno njihovom tehnikom vladanja nisu ostvarive. Politika je u svijetu komplicirana ali ovdje je vještina laganja postala sistemska prepreka za napredak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije