Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Strategija razvoja uprave mora na doradu

Traže doradu strategije, ponovnu raspravu i da Sabor obveže Vladu na temeljitu provedbu reforme uprave
05. studenoga 2014. u 07:10 10 komentara 806 prikaza
Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nema reforme bez stručne pripreme, socijalnog dijaloga i političkog konsenzusa. Poručili su to u otvorenom pismu Vladi, Saboru i predsjedniku GONG, Institut za javnu upravu, Hrvatski pravni centar te drugi predstavnici stručne javnosti, civilnog društva i sindikata, i to u povodu završene javne rasprave o nacrtu strategije razvoja javne uprave do 2020. godine.

Traže doradu strategije, ponovnu raspravu i da Sabor obveže Vladu na temeljitu provedbu reforme uprave.

>> Trebaju li u DIP-u biti isključivo pravnici?

Sve je spremna za polaganje državne mature u Ekonomskoj i upravnoj školi Split
'Hodnici su uski, a razredi natrpani'
U splitskoj školi shrvani zbog preminule učenice: 'Upozoravali smo na ovo!'
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
 • kafka:

  Bauk i ekipa na doradu.! ! ! ! . . . . Iako bi to bila uzaludna misija.

 • Blomberg:

  Pitam se samo zasto nas sramote, zasto ne odstupe , zar nije dosta da su nas totalno osramotili najzadnji smo u Evropi, a napredka ni navidiku. Ova vlada nema nikakovu viziju za boljitak, ne uvadja strucne ljude koji bi mozda ... prikaži još! mozda i nesto pokrenuli, nasa ljepa HR tone iz dana u dan. Pa gdje su ti ljudi koji bi to mogli i bili u stanju sprijeciti ???

 • Avatar comparator
  comparator:

  Svi građanski i oni progresivni institucionalni pokušaji unapređenja sustava nailaze na ignoriranje vladajućih garnitura od nastanka samostalne Republike Hrvatske . Jedino nam kriza može pomoć izbaciti ih iz njihovih udobnih fotelja a nanjihova mjesta dovesti one koji će se zalagati ... prikaži još! za naše dobro. Ovako osmišljena današnja politika zadržava naš standard na minimumu demokratskih prava a poklitičke strukture održava u statusu feudalaca koji samo rotiraju po nevjerojatno osmišljenim feudima .Političari su si uzeli nasljedno pravo na "prijestolje" što u demokratskom društvu nije dopustivo i kosi se s zdravim razumom. Oni vješto manipuliraju medijima koristeći tehnike zavaravanja obečanjima koje naravno njihovom tehnikom vladanja nisu ostvarive. Politika je u svijetu komplicirana ali ovdje je vještina laganja postala sistemska prepreka za napredak.