Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIS DAMA

Strast je ono što nas vuče pokeru, a blef je jak okidač

'11.02.2010. ,Zagreb - Gjuro 2, Zenski poker party, Sanja Kovac, Hana Soljan i Zeljka Pencinger.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/3
22.08.2010.
u 10:15

Prijateljice Sonja Kovač, Hana Šoljan i Željka Pencinger razmjenjuju iskustva i savjete. No, kad sjednu za stol 
i uzmu karte u ruke, one su tek - protivnice

Prijateljice Sonja Kovač, Hana Šoljan i Željka Pencinger razmjenjuju iskustva i savjete. No, kad sjednu za stol 
i uzmu karte u ruke, one su tek - protivnice 

'Kockar se krije i čuči u svakom od nas' uz smijeh citira legendarne stihove Hana Šoljan kada je upitate otkud ona u svijetu pokera. Ta Zagrepčanka i bivša stanarka Big Brother kuće prošle je godine postala prva žena koja je u Hrvatskoj osvojila turnir Texas Hold'em pokera, igre u koju se, kaže, zaljubila na prvu kartu.

Ovisnice o adrenalinu

Već kao djevojčicu na karte su je navukli otac i djed, s kojima je ravnopravno sjedala za kartaški stol. Ono što je danas privlači pokeru ovisnost je o adrenalinu i strast.

– Neopisiv je osjećaj kada na jakom turniru ljudi ispadaju, a vi gradite kule od žetona. Oduševljava me što ne moraš imati ništa u rukama, a možeš osvojiti novac. U tome mi pomaže moj najbolji prijatelj - blef! Nevjerojatno je kako blef može probuditi strast – priznaje Hana. Zajedno sa svoje dvije prijateljice, Sonjom Kovač i Željkom Pencinger, Hana je osnovala prvi ženski poker tim - Pokerica Ladies Team, koji žari i pali poker turnirima u Hrvatskoj, ali i svijetu, a pritom se, kažu, uvijek dobro zabave. Iako slovi kao muška igra, kad ih vide na djelu, muški ih partneri shvaćaju vrlo ozbiljno.

– Većina muškaraca nas već jako dobro zna i nemaju predrasuda. Znaju da s nama nema šale. No, u novim sredinama znaju biti sumnjičavi, pa im poručimo neka sjednu s nama za stol da razbijemo te sumnje – odlučno poručuje glumica Sonja Kovač, koja također priznaje da je adrenalinska ovisnica.

– Jednom kad sjedneš i osjetiš atmosferu pozitivne napetosti, kad ti adrenalin prođe cijelim tijelom i doživiš toliko preokreta u kratko vrijeme, poželiš da turnir nikada ne završi.

Sve tri djevojke sljedeći će tjedan sudjelovati na Croatian Poker Series turniru u Splitu, prvom tih razmjera u regiji. Očekivani fond na turniru je 300.000 eura, a očekuje se više od 300 igrača pokera.

Protiv najboljih

Djevojke će se tako natjecati s najboljim hrvatskim, ali i europskim igračem pokera, za što se djevojke ozbiljno pripremaju.

– Očekujemo u najmanju ruku spektakl – smješka se dizajnerica Željka Pencinger. Iako se privatno vrlo dobro slažu, razmjenjuju iskustva i savjete, za stolom je priča daleko drukčija.

– Unatoč prijateljstvu i druženju, kad smo zajedno za stolom, mi smo protivnice. Poker je individualna igra i tako je i doživljavamo i igramo – ozbiljna je Željka.

Adrenalina i natjecateljskog duha, tako, u Splitu ovaj tjedan neće nedostajati. Iako je za djevojke iz Pokerica Ladies Teama ljubav prema toj igri na prvom mjestu, neće izbjegavati reći da je i novac bitan. Uz ostalo, one će ga 'zavrtjeti' i organizirati možda kakav novi turnir.

A da bi u njihovim torbicama nakon splitskog turnira mogli zveckati žetoni nada se i Hana, koja je pripremila svoju 'amajliju'.

– Uz svaki osvojeni turnir vežem pjesmu, jer ako sam u nepoznatom društvu, slušam glazbu na slušalice. Za ovogodišnji CPS turnir snimila sam sve pjesme uz koje sam osvajala turnire, pa da vidimo! Javit ću vam je li upalilo – smješka se Hana.

Komentara 8

RA
Raphael
08:11 22.08.2010.

Glupost... navlakuša. Kocka je porok.

JU
jumae
11:18 22.08.2010.

Zasto je ovo vijest!?

OB
-obrisani-
21:22 21.08.2010.

Dzabe marketing, koliki ce si zbog toga upropastiti zivot i unistiti porodicu o tome se ne pise i kakve veze ima 3 fotka sa pokerom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije