Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA OLUJE

Strašni prizori iz Italije: Jedan od najvećih gradova na Siciliji poplavljen, poginulo najmanje troje ljudi

Foto: REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.10.2021.
u 20:00

Gradonačelnik Catanije Salvo Pogliese pozvao je građane da ne napuštaju svoje domove osim u hitnom slučaju jer su ceste poplavljene

U poplavama koje su pogodile sicilijski grad Cataniu poginulo je najmanje troje ljudi. Poplave su posljedica snažnih oluja na području južne Italije koje traju već tri dana. 

Muškarac (53), poginuo je kada se njegovo vozilo našlo u vodi u Cataniji, na istočnoj obali Sicilije, objavila je agencija ANSA u utorak.  Policija vjeruje da je on izašao iz vozila i pokušao bježati pred nadirućom vodom, no nije uspio. Njegovo beživotno tijelo je pronađeno je u blizini, navodi se.

U sličnoj tragediji u nedjelju 67-godišnji muškarac je poginuo u Cataniji pošto mu je automobil zapeo u vodi i mulju. Za njegovom suprugom se još traga, navele su hitne službe.

Dramatični video iz Catanie koji nam je poslao čitatelj pokazuje da je poplavljen povijesni dio grada, te da se voda slijeva s ulica i trgova. Međutim, ništa bolje nije prošao ni ostatak grada. U ovom trenutku nije poznata kolika će biti šteta. 

Meterolozi navode kako je područje istočne Sicilije pogodila rijetka meteorološka pojava - mediteranski uragan, prenosi BBC.  

Talijanski Odjel za civilnu zaštitu objavio je za utorak upozorenje o najtežim vremenskim prilikama za dijelove Sicilije i susjedne mu Calabrije. Navode za potencijalni rizik za ljude i materijalnu štetu zbog jakih kiša, grmljavinskih pljuskova i jakih udara vjetra na tom području. 

Salvo Pogliese, gradonačelnik Catanie pozvao je građane da ne napuštaju svoje domove osim u hitnim slučajevima jer su ceste poplavljene. Zbog znatnih padalina došlo je do nestanka struje, a škole u Cataniji kao i u obližnjim gradovima ne rade. 

Talijanski mediji pišu da je došlo do čak evakuacije pojedinih zgrada lokalne bolnice. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Tombstone
Tombstone
21:26 26.10.2021.

Ne pisu. Ogromna vecina razvijenog i bogatog sjevera (Padska dolina) uopce ih ne smatraju svojima, nazivaju ih Afrikom i uopce ih nije briga za te siromasne i nerazvijene juzne pokrajine. Znam da ne zvuci politicki korektno ali tako je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije