Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U TIROLU

Strašan slučaj u Austriji: Dječak (3) preminuo zbog pothranjenosti, roditelji uhićeni

Austrijska policija (ilustracija)
Foto: Michael05804/Wikimedia Commons
1/2
23.05.2024.
u 14:38

Državno odvjetništvo odmah je pokrenulo istragu protiv dječakovih roditelja (26 i 25 godina, oboje austrijski državljani), zbog sumnje na ubojstvo i izdalo nalog za njihovo uhićenje.

Austrijanci su još uvijek u šoku nakon što je jučer Državni ured kriminalističke policije austrijske pokrajine Tirol objavio kako su rezultati obdukcije pokazali da je uzrok smrti trogodišnjeg dječaka iz Kufsteina, koji je umro u ponedjeljak, “velika pothranjenost”. Državno odvjetništvo odmah je pokrenulo istragu protiv dječakovih roditelja (26 i 25 godina, oboje austrijski državljani), zbog sumnje na ubojstvo i izdalo nalog za njihovo uhićenje. 

Prema pisanju medija, Državno odvjetništvo je navodno imalo “razloga za pretpostavku da su roditelji dulje vrijeme neadekvatno hranili dijete”. Dječakovi roditelji, osim preminulog trogodišnjaka, imaju još troje djece,  tri djevojčice od 1, 3 i 6 godina. Njih je preuzeo nadležni državni Ured za skrb o djeci i mladima. Zašto već prije nitko nije primjetio da je trogodišnjak pothranjen i gladan. Gdje su bili susjedi, rodbina, prijatelji,  socijalni radnici i Ured za skrb o djeci i mladima? - pitaju mnogi, ogorčeni Austrijanci, o čemu pišu austrijski mediji.

Da podsjetimo! Prema policijskom priopćenju, policija je u ponedjeljak oko u 10.25 sati, dobila prijavu od dječakovog oca, da mu sin mrtav leži u krevetu. Nakon dojave policajci su odmah otišli do stambene zgrade u Kufsteinu, gdje živi obitelj. Kada su stigli na kućnu adresu, roditelji djeteta i hitna pomoć već su bili na licu mjesta.

Nažalost, dječaku više nije bilo pomoći. Liječnik Hitne pomoći mogla je samo utvrditi dječakovu smrt, rekao je glasnogovornik Državnog odvjetništva Hansjörg Mayr. Mayr je istakao kako je obitelj ranije bila neprimjetna za organe vlasti. Prema njegovim saznanjima, ranije, navodno nije bilo kontakata sa socijalnim službama koje skrbe o djeci i mladima..

Ključne riječi

Komentara 2

PO
poluprovokator
17:04 23.05.2024.

Žalosno. Ima ih koji briju na bilje ili da hrana netreba uopće nego će sve što treba dobit zurenjen u sunce dok uzemljeni bosi stoje na travi...

Avatar patkovic
patkovic
16:56 23.05.2024.

obično to bude proliv uz nebrigu i neznanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije