Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurna sezona

Strani policajci na ispomoći u Dubrovniku

PU dubrovačka
Foto: PU dubrovačlo-neretvanska
1/3
16.07.2013.
u 13:31

Temeljna uloga je ostvarivanje što bolje komunikacije i suradnje između hrvatske policije i njihovih državljana i obrnuto

U Dubrovniku su predstavljeni strani policijski službenici koji, u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, borave i rade na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“ strani policijski službenici u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama ostvaraju izravan kontakt sa svojim državljanima koji na našem području borave u turističkom posjetu.

Njihova temeljna uloga jest ostvarivanje što bolje komunikacije i suradnje između hrvatske policije i njihovih državljana i obrnuto, a sve u cilju ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju. Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u sklopu projekta raspoređena su po dva policijska službenika iz Crne Gore, dva iz Francuske i jedan iz Italije.

Tijekom obavljanja poslova strani policajci neće primjenjivati policijske ovlasti ni poduzimati policijske mjere, a dužni su se pridržavati pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske. U sklopu ovog projekta, kao i prethodne godine, dogovorena je razmjena hrvatskih i crnogorskih policajaca, i to na način da tijekom srpnja i kolovoza hrvatski policajci rade s crnogorskim kolegama u Budvi i Herceg Novom.

>> Lorencin: Za smještaj stranih policajaca izdvojeno 200.000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije