Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda generalima

Strani mediji: Gotovina je zamjena za Tuđmana, Šuška i Bobetka

guardian
Guardian.co.uk
15.04.2011.
u 15:27

Guardian piše kako će presuda donijeti velike probleme premijerki Jadranki Kosor koja se nalazi između nacionalističkih reakcija i pritiska iz Bruxellesa

Europski mediji izvještavaju o presudi hrvatskim generalima. Guardian piše kako će presuda donijeti velike probleme premijerki Jadranki Kosor.
- Njezina Vlada nalazi se između nacionalističkih reakcija koje podupire moćna crkva i pritiska iz Bruxellesa koji traži još veću aktivnost pri otkrivanju ratnih zločina nad Srbima koja je ključna u pregovorima za ulazak u Europsku uniju - piše Guardian. Prenose kako je slučaj Gotovine zamjena za optužnice protiv Franje Tuđmana, Gojka Šuška i Janka Bobetka koji su umrli prije nego im se stiglo suditi.
   
BBC pak piše kako je Gotovinin odvjetnik kazao da je general Gotovina učinio sve kako bi spriječio svoje vojnike u činjenju zločina tijekom Oluje. Pišu, između ostaloga, da nekoliko bivših zemalja Jugoslavije surađuju s međunarodnim tužiteljima pri uhićenjima ratnih zločinaca kako bi se pridružili Europskoj uniji.  

Telegraph piše i o prosvjedima te da Gotovinu, Markača i Čermaka Hrvati smatraju herojima. Prenose i premijerkinu izjavu u kojoj je pozvala na mir i kazala kako prosvjedi ne mogu ništa promijeniti.

Telegraph spominje i današnju naslovnicu Večernjeg lista s Gotovininom fotografijom i natpisom "Heroj".

Ključne riječi

Komentara 79

BE
Bedem1
04:20 16.04.2011.

Svaki pojedinac koji je dao svoj glas za izdajnuka Mesica sada snosi dio razloga za ove sramotne presude,ali nase pametne ovce ne vide i nisu i nece da razumiju izdajnicka djela njihovog miljenca Mesica,proklet bio.

SA
santorini31
09:38 16.04.2011.

Sudija Ori,Srbine!

OB
-obrisani-
17:19 15.04.2011.

A koga je briga što piše ta britanska gamad koja je pisala da je Vesna Bosanac \"izvadila oči 38 srpske djece i držala ih u tegli\"? Što će taj Guardian, gamad engleska koja je čitav rat podržavala Miloševića, i njihovi saveznici Nizozemci koji su ljude iz UN-ovog kampa u Srebrenici istjerivali i slali pod nož najvećeg ratnog zločinca Ratka Mladića. Podsjećam, general Ante Gotovina je isti onaj general koji je pobjedio tog Ratka Mladića.I ako je general Gotovina za nešto kriv, onda je kriv samo zato što je pobjedio Ratka Mladića, a za istu stvar su krivi i Tuđman, i Šušak i Bobetko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije