Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
socijalna pomoć
Povratak na članak

Strancima iz EU ipak državna potpora Njemačke

Njemački mediji kritiziraju odluku Saveznog socijalnog suda (BSG) po kojoj useljenici iz zemalja EU nakon šest mjeseci boravka u Njemačkoj stječu pravo na socijalnu pomoć

Komentari 11

Avatar Odlazim iz protesta
Odlazim iz protesta
00:24 07.12.2015.

Polu istinit izvještaj. Nakon šest mjeseci nema ništa. Nakon godinu dana legalnog rada je rječ o isplaćivanju socijale. I dalji podaci su dosta netočni. Troškovi najma stana samo do određene granice kuadrata i cjene najma. Ukoliko je iznad, mora see u jeftiniji stan seliti. Struju i sl.plaća svako sam od socijale ( prije je i to za njih plaćano ). Za kućanske uređaje nema nikakve pomoći ( svako treba od svoje socijale ušparati ). Ukoliko su potrebni kuhinjski aparati, namještaj i sl, dobiju karticu gdje u velikim halama Karitasa mogu jeftino kupiti. Dječiji doplatak se ne isplaćuje ( uračunava se u pomoć). Auto ne smijete posjedovati. Ukoliko imate još novca, mora se to prvo potrošiti. Svaka dva mjeseca se ide na sozialamt gdje se nose svi iskazi iz banke o kretnji vašeg novca. Itd , itd. Nisu Švabe budalasti , kao što navodite. Oni su socijalni. Ako ste u nevolji , pomoći će vam. Ako mislite da se može samo tako ležati na njihovim leđima, bit će te u kratkom razdoblju razuvjereni.

VL
TH
than
01:27 07.12.2015.

Ovo mi sve lici na ono sto Finci rade trenutno, ali pod drugim imenom. Istina, ako Njemacka ima suficit moglo bi ju to jos pogurati, samo to je klasicna socijalna pomoc od koje i nema neceg posebnog. Nemaju se Njemci sto strasiti ovoga, veci su problem migranti koji ce spustiti cijenu rada i za kikiriki.

VL
KL
kliksi
03:47 07.12.2015.

Odlazim iz protesta je rekao sve realno, a ne kako vecernji pise

VL
BU
Bubra
00:09 07.12.2015.

Svabe su budalast narod. ..

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
08:43 07.12.2015.

Ova državna potpora Njemačke bi mogla dovesti pola zapadnog balkana u Berlin, Hamburg i Munchen.

VL
ST
stomugromova
08:31 07.12.2015.

Njemačkom vladaju judeofašisti.To je okupirana država od drugog svjetskog rata i ne može niti mrdnuti.U Njemačkoj je ukupno 37 američkih okupatorskih vojnih objekata.

VL
Avatar Odlazim iz protesta
Odlazim iz protesta
01:08 07.12.2015.

'Traži li useljenik zaista posao, više uopće nije važno. Platiti moraju općine i gradovi koji su ionako na rubu stečaja zbog izbjeglica iz Sirije i '. Nemojte pisati neistine ! Redovno dobija svaki jedan koji dobija tu socijalu pozive i i upte za posao. Ne može se ni jedan odbiti. Ako ste ing. Morate kao radnik raditi, inače zakidaju postupno socijalu ! Da ne pišem o takozvanom "1€ job". To radite kao i normalno, imate svoju socijalnu pomoć i dobijete za taj rad još 160€ dodatno. Ne smije se odbiti. Ukoliko je potreba ( zima- snjeg, jesen- lišće ili košenje trave pored autoceste i slično ), morate prihvatiti jer opet sankcije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.