Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANCI KUPUJU NEKRETNINE
Povratak na članak

Nizozemac o kupovini kuće na Jadranu: Kupit ću još jednu veću kuću za goste!

Cijene između dvije i pol i tri tisuće eura po četvornom metru za strance su, izgleda, sitnica

Komentari 18

PO
pobjednik2
23:33 30.03.2023.

Pod hitno uvesti porez na nekretnine!

VL
HR
hr76
23:51 30.03.2023.

Hitno porez na nekretnine na drugu i svaku iduću nekretninu, i to progresivnom, a možda i eksponencijalnom stopom. Prvu nekretninu osloboditi poreza čime će se pomoći stalnim stanovnicima Hrvatske.

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
07:03 31.03.2023.

Porez na nekretnine bi pokrenuo daljnju lavinu rasprodaje nasljedstva u Hrvata. Naša sirotinja najčešće po babama i djedovima naslijedi i onda rasprodaje, a ako ih to još dodatno financijski optereti, prodat će budzašto. Poslije će biti prosjaci i nadničari u vlastitoj zemlji. Žalosno je da se furamo pod nekakvu mediteransku i pomorsku zemlju, a siromašna djeca iz Slavonije će neka prvi puta vidjeti more kad budu punoljetni. U ono prijašnje mračno doba je bar bilo dječijih odmarališta i dječijih kampova... Koliko klinaca je samo naučilo plivati u njima....

VL
Avatar Babakata
Babakata
02:41 31.03.2023.

Stanove ne prodavaju stranci !

VL
DU
Deleted user
00:05 31.03.2023.

pa pablo eskobar je mogao kupiti pola hrvatske obale u kesu a takve love u europi i svjetu ima na pretek. kazete europa nam je dala ali na kraju sve ce nam i uzeti. susjedi ce nam biti poljaci, cesi,, talijani nizozemci itd, itd. probajte si zamisliti kako ce zvucati ono kupujmo hrvatsko za jedno 10 godina. ali neka i mi smo se razmilili po europi a docekali su nas ko bracu.

VL
ST
Stjepan
02:02 31.03.2023.

Gdje novac govori, svaki drugi govor je suvišan

VL
RO
romobil
03:47 31.03.2023.

Kolonija bili i ostali.

VL
MI
miran
07:25 31.03.2023.

Hrvati ce biti upamceni kao narod koji je u miru izgubio ono za sta se izborio u ratu. Svoj na svome jedva da je potrajao neku deceniju. Pokazujemo da mi mora da budemo pod nekim. Samostalno, nemoguce.

VL
LO
Lolita3
19:44 03.04.2023.

Mi imamo porez na nekretnine, a zove se komunalna naknada. Inače, stranci - vlasnici nekretnina u RH, a u svrhu izbjegavanje dvostrukog oporezivanja, biraju kojoj državi će plaćati porez: svojoj matičnoj ili našoj? Svojoj uređenoj ili će možda izabrati križni put po našim poreznim upravama? Tako da se ne treba prerano veseliti, nikakve koristi nemamo mi od stranaca i nikome se ne može tako efikasno zguliti koža s leđa kao našim građanima. A Zakon o porezu na nekretnine već postoji (osim komunalne naknade) , samo je zamrznut i po njemu se plaća na svaku nekretninu bez obzira da li je prva, druga, peta ili deseta. Neki ozbiljni analitičari su spominjali cifru od oko 2% godišnje, pa vi koji ga prizivate izvolite si računati. I još nešto: predviđeno je i da se komunalna naknada plaća i dalje. Znači, imali bi ne jedan nego dva poreza na nekretnine. Aleluja!

VL
ZO
Zoran
23:38 30.03.2023.

Da li tko u ovoj državi provjerava odkud tim stranim kupcima lova

VL
BP
Besposlen pop
05:59 31.03.2023.

Kad Nizozemac kaže da kod nas nema kriminala želi reci da nema crnaca. Vjerojatno je to “politički nekorektno” ali je tako,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.