Naslovnica Vijesti Hrvatska

Štrajkaši u DES-u: Neka dođe Kerum i prizna svoju grešku!

Trojica od petorice štrajkaša u ponedjeljak, petog dana štrajka, završila su na hitnoj pomoći. "Ne odustajemo", poručuje Marić i najavljuje da će im se pridružiti još 10 radnika.
02. kolovoza 2010. u 14:26 0 komentara 2 prikaza
štrajk, DES, Kerum (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Trojica od petorice štrajkaša glađu u splitskom DES-u, ustanovi koja zapošljava invalide, danas, petog dana bez hrane, završili su na hitnoj pomoći. Vedrana Ercega i Antu Plejića, koji je gluhonijem, liječnica je zadržala zbog visokog tlaka, a Jozo Marić, predsjednik HUS-a za Dalmaciju koji s njima štrajka od prvoga dana, zadržan je zbog aritmije. 

- Idemo na prvu pomoć, a onda će nas vratiti nazad. Ne odustajemo - poručio je Marić koji najavljuje da će im se zbog ignoriranja Grada pridružiti još deset štrajkaša, mahom invalida. Štrajk će obustaviti tek kada za ravnatelja bude potvrđen sadašnji ravnatelj Ivan Grbić, kojega gradska uprava želi smijeniti, ako se potpiše kolektivni ugovor i smijeni predstavnica Grada i predsjednica Upravnog vijeća Romana Škrabić, Kerumova pročelnica za gospodarstvo. 

Prije dolaska hitne pomoći, koja ih svakodnevno obilazi, u DES-u je održan skup zaposlenika. Dali su podršku kolegama koji štrajkaju. 

- Neka dođe Kerum i prizna svoju grešku - rekao je Pero Baučić koji je govorio uime nekoliko sindikata. 

- Jozo Marić radi cirkus u javnosti. Grad službeno i ne zna što se događa u DES-u, a ne znamo niti traženja štrajkaša. Od ravnatelja Grbića tražili smo da podnese izvještaj o sadašnjem stanju pa ćemo nakon toga odlučiti što dalje - rekao je Jure Šundov, splitski dogradonačelnik.  

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.