Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMITE SE NA GUŽVE

Štrajk upozorenja vozača autobusa: Zaustavit će autobuse na 15 minuta

Prometov autobus
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
23.08.2019.
u 07:56

U priopćenju se navodi da sindikat vozača traži povećanje plaća kroz sklapanje granskog kolektivnog ugovora, poštivanje uredbi i zakona, donošenje Pravilnika o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika i da se za vozače autobusa uvede status službene osobe

Sindikat prometa i veza Hrvatske i Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske provest će u petak 15-minutni štrajk upozorenja na svim linijama prijevoza putnika - u gradskom, županijskom i međužupanijskom prijevozu diljem zemlje.

- Vozači autobusa zaustavit će vozila od 10 sata  do 10:15 sati. U tom vremenu neće prometovati autobusne linije, niti će raditi autobusni kolodvori te ostali radnici u linijskom prijevozu putnika. Svi vozači autobusa u tome periodu će se zaustaviti na 10 minuta, osim autobusa na brzim cestama i autocestama. U isto vrijeme odnosno u vremenskom periodu od 10:00 sati do 10:30 sati održat će se prosvjedna vožnja autobusima od Zagrebačkog velesajma do Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, dodaje se u priopćenju sindikata vozača. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sindikati su se ispričavali putnicima zbog neugodnosti koje će imati u petak, 23.kolovoza, za vrijeme štrajka upozorenja. Uz to, ispričali su se i zbog neugodnosti 9. rujna kada će možda pokrenuti štrajk. "Ispričavamo se cijeloj javnosti što smo prisiljeni djelovati na ovakav način", poručuju.

U priopćenju se navodi da sindikat vozača traži povećanje plaća kroz sklapanje granskog kolektivnog ugovora, poštivanje uredbi i zakona, donošenje Pravilnika o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika i da se za vozače autobusa uvede status službene osobe te također traže hitan sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrima prometa, obrazovanja, financija i gospodarstva.

Kao što je objavljeno na Facebook stranicama sindikata, ministar Oleg Butković pozvao je sindikate na razgovor koji bi se trebao održati 27. kolovoza u 9 sati u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

Komentara 2

MA
MarkoMaras
13:18 23.08.2019.

Pravi razlog za štrajk je to što žele državnu lovu. Nakon 30.11. ukidaju im se državne subvencije. Naravno, onda će morati zatvoriti sve linije na kojima se nitko ne vozi i nisu isplative, a do sada smo sve te beskorisne linije mi građani financirali iz svojeg džepa. E, nećete više!

DU
Deleted user
08:35 23.08.2019.

Svi se pripremaju za početak škole! Što su jadna djeca kriva što tamo neki gazde sa dva tri polovna autobusa svojim vozačima isplaćuju male plaće. Takvog se gazdu napusti i ide za boljom plaćom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije