Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška sindikalaca

Štrajk u riječkom TIBO-u, radnici traže plaće za prosinac

Brdogradilište 3. maj, portal
Goran Kovacic/PIXSELL
20.02.2013.
u 13:39

Štrajk će trajati do ispunjena uvjeta, datih čvrstih jamstava o točnom datumu isplate plaća, a dotada na snazi je i zabrana odvoženja opreme i i gotovih proizvoda iz tvorničkog kruga

Unatoč jučerašnjim uvjeravanjima predstavnika Uprave radnici tvrtke TIBO, tvornice brodske opreme u vlasništvu riječkog Brodogradilišta \"3. maj\" više ne žele slušati obećanja. Od jutros štrajkaju zbog neisplaćene prosinačke plaće. Uz podršku većinskog Sindikata Istre i Kvarnera radnicima potporu daje i Sindikat metalaca Hrvatske. 

-Ono što se događa vama sutra će se dogoditi i nama, zbog toga ne samo da vam dajemo podršku nego i tražimo da se sukladno odluci Vlade RH osigura isplata plaća, likvidnost i zaposlenost svim društvima unutar grupe 3. maj dok se ne pronađe rješenje, stoji u pismu kojeg potpisuje Juraj Šoljić iz Sindikata metalaca Hrvatske.

Štrajk će trajati do ispunjena uvjeta, datih čvrstih jamstava o točnom datumu isplate plaća, a dotada na snazi je i zabrana odvoženja opreme i i gotovih proizvoda iz tvorničkog kruga, među kojima je brodska oprema za Brodosplit i \"3. maj\" .

>>\'Uvjeren sam da će do ljeta završiti agonija oko 3. maja\'

Komentara 1

SA
santos008
14:26 20.02.2013.

Koji je ovo'' bezobrazluk'' ,imaju posao i jos hoce placu ,a neko nema ni posla ni place.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije