Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk na aerodromu:

Plaća im je 3100 kuna, a sada ni to nisu dobile, čistačice odbile raditi

SPlitski aerodrom
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.07.2019.
u 09:32

Odgovora od poslodavaca nema, a čistačice su odlučne u svojoj namjeri te se ne misle vratiti na posao dok ne dobiju sve što su zaradile.

U jeku turističke sezone čistačice na splitskom aerodromu odlučile su ići u štrajk zbog neisplaćivanja plaća.

– Od utorka ne radimo. I nemamo namjeru početi dok naš poslodavac, tvrtka IOS, ne isplati što smo odradile. Nas 90 ne radi, ostalo ih je sedmero na aerodromu. Pokrivaju koliko mogu. Kako se snalaze, ne znam. Nismo dobili plaću za svibanj, a obaveza poslodavca po ugovoru je bila napraviti to do 20. lipnja. Dan kasnije došao je dopis da će plaće biti uplaćene 24. lipnja, no to se nije dogodilo. Ni doprinosi nisu podmireni – rekla je jedna od čistačica u štrajku za Dalmatinski portal.

Odgovora od poslodavaca nema, a čistačice su odlučne u svojoj namjeri te se ne misle vratiti na posao dok ne dobiju sve što su zaradile. Inače, plaća im je 3100 kuna, plus putni troškovi koji su 300 kuna, a prekovremeni rad je 19,63 kune po satu.

– Što se događa s firmom, nismo upoznati. Priča se da je vlasnik u blokadi, ali to nam nije potvrđeno – kazala je sugovornica Dalmatinskog portala.

Komentara 19

DU
Deleted user
11:50 04.07.2019.

3100 kuna , taman za večeru sa prijateljem i ženama , malo kvalitetniji restoran , neka sami čiste , žene su u pravu. Mislim da ovakvu nakaradnu državu nisu nam željeli ni najgori neprijatelji.

AA
aabbcc
12:48 04.07.2019.

Sada ce oni naci 90 zena na Tajlandu i opet Hrvati nece da rade bez place a posla svugdje ima ...

RE
reborn
09:51 04.07.2019.

Pravilno postupaju. Ako poslodavac ne ispunjava svoje obaveze, treba reagirati "odmah", a ne pustiti da se situacija "zagnoji". Poslodavac neka si pokuša pronaći druge djelatnike koji će raditi i ne primati plaće ako misli da može...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije