Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOGLASNI ZATVOR

Štrajk glađu u Guantanamu, liječnici prisilno hrane zatvorenike

guantanamo (1)
Reuters/PIXSELL
30.04.2013.
u 08:34

Tijekom vikenda u zatvor je stiglo još 40 medicinskog osoblja američke mornarice da bi pomogli u prisilnom hranjenju i liječenju

Štrajk glađu u zloglasnom američkom zatvoru Guantanamu traje već 12 tjedana, a tijekom vikenda u postrojenje je stiglo još 40 pripadnika medicinskih snaga američke mornarice kako bi pomogli u prisilnom hranjenju i liječenju zatvorenika, piše RT. U petak je došla i inspekcija Crvenog križa čiji izaslanici ispituju životne uvjete u zatvoru.

Zaključno sa subotom, u štrajku službeno sudjeluje stotinu od ukupno 166 zatvorenika, od čega je 21 prisilno hranjen cjevčicom kroz nos. Vojni izvori ne otkrivaju jesu li zatvorenici u životnoj opasnosti. David Remes, odvjetnik 17 zatvorenika, vjeruje da broj štrajkaša zapravo iznosi 130, piše Reuters. Jedan mu je klijent slikovito opisao osjećaj pri prisilnom hranjenju.

– Jedan od mojih klijenata rekao mi je da je to kao da vam netko kroz nos gura britvu u grlo – rekao je Remes.

Odvjetnik 35-godišnjeg Kuvajćanina Fayiza al-Kandarija tvrdi da je njegov klijent tjedan dana protiv svoje volje hranjen na "nepotrebno veliku cjevčicu". Glasnogovornik zatvora pukovnik Samuel House odgovorio mu je kao ne postoji standardna veličina cjevčice za hranjenje te da svaki zatvorenik dobiva medicinski tretman na temelju liječničkih preporuka.

>> Iz Guantanama pušten posljednji zatvorenik sa zapada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije