Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGROŽENI Opasna prometnica do Broda

Strahuju na uskoj cesti uz provaliju

11.03.2009.
u 18:15

Cesta između Slavonskog Broda i Migalovaca, koja je za više od 3000 stanovnika s područja bebrinskog bazena osnovna poveznica s gradom, jedna je od najopasnijih prometnica u Brodsko-posavskoj županiji. Potvrđuju to policijske statistike, ali i zabrinuti građani.

Bez zaštitne ograde
– Svakodnevno na posao u Brod idem tom cestom, a svaka vožnja predstavlja mi stres. Ne znam kad je gore, kad idem automobilom, pa se bojim da ne sletim s nasipa ili kad idem pješice pokraj vozila koja prolaze velikom brzinom. Sad je još i dobro kako je tijekom zime, kada se na cesti stvori poledica – žali se Tajana Drakulić iz Naselja Josipa Rimca.

Više od 1000 vozila, naime, onuda prolazi samo pet metara širokom cestom izgrađenom na savskom nasipu, s čije se obje strane nalazi desetak metara duboka provalija bez ikakve zaštitne ograde, rubnjaka ili pješačkih staza. Unatoč velikoj frekvenciji vozila i pješaka, proširenje ceste malo je vjerojatno.

Neće proširivati nasip
– Cesta je definirana širinom nasipa na kojemu je izgrađena i mi tu ne možemo puno učiniti. Nasip je vlasništvo Hrvatskih voda i oni su nadležni za njegovo održavanje i eventualno proširenje – kaže Tomislav Ninčević, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

U Hrvatskim vodama, pak, ističu kako nasip trenutačno udovoljava zaštiti od poplava kao svojoj osnovnoj funkciji te ga ne namjeravaju proširivati.

– Nemamo ništa protiv da ŽUC, uz prethodnu suglasnost, modernizira cestu, ali samo tako da ne dovede u pitanje funkcionalnost nasipa ili njegovo održavanje – kaže Davorin Piha, voditelj VGI Brodska Posavina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije