Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRORAČUN PREPOLOVLJEN

Strah od rezanja plaća i otpuštanja: Radnici SDP-a osnovali sindikat radi zaštite prava

sdp
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
04.01.2017.
u 18:48

Sindikalna podružnica za sada okuplja oko 10 posto zaposlenih u SDP-u koji očekuju da će im se i ostali kolege priključiti nakon planiranog sastanka s predsjendikom stranke.

Zaposlenici SDP-a osnovali su sindikalnu podružnicu radi zaštite radničkih prava 50-ak zaposlenih u toj stranci, neslužbeno je potvrdio Hini i jedan od zaposlenika uključenih u osnivanje sindikalne podružnice.

Na osnivanje podružnice odlučili su se zbog najavljene sistematizacije u stranci, mogućeg rezanja plaća, ali i otpuštanja zaposlenih u stranci kojoj su proračunska sredstva prepolovljena nakon što su im stranačke proračune osiromašili izbori u 2015. i 2016. godini. 

Sredstva su značajno smanjena jer stranka ima puno manje zastupnika u Saboru nego u prošlom sazivu, rekao je Hini jedan od članova nove podružnice.

Ističe i da su zaposIenici iz medija doznali da se planira sistematizacija. Iako još ne znaju hoće li biti otkaza i smanjivanja plaće,  žele sudjelovati ravnopravno s poslodavcem u razgovoru o zaštiti radnička prava.  

S tom namjerom u utorak su zatražili sastanak s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem.

Sindikalna podružnica za sada okuplja oko 10 posto zaposlenih u SDP-u koji očekuju da će im se i ostali kolege priključiti nakon planiranog sastanka s predsjednikom stranke.

Sindikalna podružnica SDP-a postala je dio Novog sindikata, koji vodi Mario Iveković.

>> 'Nikad nismo bili stranka samo zbog vlasti, kad je najteže, u SDP-u ima najviše inata'

Komentara 5

BL
bluescreen
23:21 04.01.2017.

pa kaj nije tam sve za pet?

SD
sdpesticid
23:24 04.01.2017.

koliko je ono plaćen bio vanjski pr za izbore ? nije li to poveznica ''sistematizacije'' u sdp-u ?

NA
navijeke
11:58 05.01.2017.

Ne vidim razlog za strah, pa zaposlenici su Partije koja se toliko diči socijalnom osjetljivošću i demokracijom da ih je stavila u ime. :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije