Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT NA PREKRETNICI
Povratak na članak

Strah nas je da će i za pet godina sve biti isto i da ćemo otići tražeći posao

Mi smo generacija koja se igrala na igralištu, ostali smo društveni i, ma koliko se koristili svim prednostima tehnologije, ne možemo reći da živimo u virtualnom svijetu. Zanimljivo je da mi već sada imamo loše mišljenje o mlađim generacijama koje život provode pred računalima.

Komentari 16

Avatar jest
jest
13:53 07.06.2018.

Dragi mladi ne morate puno razbijati glave pitanjem kako će ovdje biti za 5g jer odgovor je posve jasan - bit će još gore uz ovakve velike stranke kakve imamo. Uz sve manje iskusnog visokoobrazovanog kadra u zemlji, koji bii radili u privatnom sektoru, poglavito u proizvodnji i sve više neiskusnog, podobnog i uhljebskog kadra u državnim službama, sasvim je jasno da će porezno opterećenje onih koji stvarno proizvode i dižu društvo biti izuzetno visoko a time će plaće i mirovine biti izuzetno niske, sustav je to u kojemu industrija, razvoj novih tehnologija i općenito društvo rada, znanja, inovacija nestaje u nepovrat. Moj savjet svakome mladome je da ode ako može studirati van i nek tamo ostane.

VL
Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:37 07.06.2018.

Pa i biti ce isto. Ja sam od srednje skole 10 godina slusao te bajke. Iduce godine ce biti bolje...otvorilo se tolilko novih firmi rastu place a i dalje sve isto...radi se za crkavicu prekovremene ne placaju a godine prolaze... U Hrvatsku se vracam samo na godisnji!!!

VL
Avatar utunelu
utunelu
13:56 07.06.2018.

hrvati su mjesanci dviju naroda Amera i Rusa..i jedni i drugi narod je beskrajno glup Ameri jer sve rade kako ime je netko rekao i mozak im sluzi samo da bi isli na wc,Rusi su ko majmuni pusteni s lanca i ropstva ko kad dijetu das cokoladu..hrvati su kombinacija

VL
ST
stefj
13:33 07.06.2018.

Eh mladost, kad je još čovjek idealist... No ajde jedno dobro rezimiraju, a to je da za 5 godina ovdje neće biti ništa bolje, te da im je bolje otići... Ovaj koji želi na političke znanosti, on ima najjednostavniji izbor; ili očito ima nekoga, neku stranku gdje će se uhljebiti ili ga čeka konobaranje i dva poslao odjednom u Irskoj...

VL
HE
hr.eu
14:01 07.06.2018.

Utovljeni briselski anemičar jedva čeka da vi odete i da isprazni Hrvatsku što prije i što više jer je tako pogodio "cijenu" svoje buduće fotelje s briselskim gospodarima tame. Iseliti Hrvate, naseliti muslimanske migrante. Kao što vidimo, ide mu sve po planu.

VL
Avatar fenixem
fenixem
13:54 07.06.2018.

Ma kupite se i magla iz ove zabokrecine,u njoj vise nikada nece biti bolje,samo gore!Ako volite sebe,obitelj,buducnost i zivot avia van!!Htio sam se vratiti,ali ni slucajno!Domovina mi je tudjina zlatna,a prava domovina samo prijatna turisticka obaveza!Ovdje prezivljavaju samo turborvatine,uljebi,tatini i lopovskopatriotskotajkunski sinovi.VAN bijezite sto prije i ne vracajte se,ni u mirovinu jer ce vas pokrasti !!

VL
DU
Deleted user
13:51 07.06.2018.

e pa neće vam biti bolje. točka.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:53 07.06.2018.

posljednja 'normalna' generacija je rođena prije 1980-e. sve nakon toga je otfućkalo. od 80-e naovamo sve generacije su tražile i dalje traže puno više nego daju, i nisu spremne čekati. znaju što ne žele, al nikako da spoznaju što žele. to je razlika između generacija prije njih i njih. kad ne znaš što želiš, točno, ne možeš napredovati, odnosno laka si meta za ciljani napad i iskorištavanje. te mlade generacije uživaju u bezbroj 'prava', od tzv. besplatnog školstva (netko to plati na kraju, ne), besplatnog prijevoza (benzin i nafta su badava, da..) olakšane školske torbe, nema više potrebe puno učiti, jer se oni moraju 'igrati' i kroz igru naučiti nešto, da, da. pa tako današnji srednjoškolac na kraju školovanja ima puno manju razinu znanja nego nekadašnji, osim što danas ima mobitel, pa potraži ono što ne zna na tražilici. ali shvaćanje predmeta, temeljna tehnička, matematička, znanja, oni nemaju. dubidusi su, nažalost. i naša djeca budu takva, i možemo početi plakati. isprogramirati igricu je super, prodati je još bolje, al od toga će jedno vrijeme živjeti nekolicina, a drugi imaju sivu perspektivu. ja treba dobrog zidara, keramičara i tesara. današnje generacije to ne žele raditi, ali budu htjeli kuću imati, stan. tko će im ga sagraditi? badava im diploma liječnika i specijalizacija u padovi, kad budu 'meštra' plaćali tisuće eura, i snebivali se na kavicama kakvi su to lopovi, i fušeraj kakvi stavljaju. odite van, al ljudi, ne zaboravite majke i očeve.

VL
Avatar fenixem
fenixem
14:05 07.06.2018.

Hrvati su uvijek odlazili trbuhom za kruhom, jer trbuh, za razliku od glave, javlja kad je prazan......

VL
ZA
zagabria1
13:55 07.06.2018.

Zaboravili su jedino primijetiti da su i oni ti koji ovo društvo čine lošim, tj oni će ga nastaviti činiti lošim kao što sami kažu da ne vjeruju u bolje. Loši i nepsosobni pojedinci čino loše društvo, nevaljalu ekonomiju i pokvaree političare. Članak je suvišan, bolje da ste stavili par obnaženih ženskih.

VL
DA
Danijel2
13:54 07.06.2018.

Mediji i vlast zavaravaju mlade (i ostale), prvenstveno u smislu zaglupljivanja, demoraliziranja i potrebe da čovjek spozna i usvoji osnovne ljudske kvalitete: istinoljubivost, poštenje, zadovoljstvo u stvaranju i radu, strpljivost, učenje novih znanja i vještina (i ples između ostalog), spoznajii o štetnosti pohlepe, pronalaženje zadovoljstva u pomaganju drugima itd. POANTA : ljudi probudite se !

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
13:38 07.06.2018.

ma slušajte vi samo plenkija i milorada u hrvatskoj vam je zapravo super, samo to ne znate...

VL
DU
Deleted user
13:33 07.06.2018.

Spominjete akademski svijet. Taj akademski svijet ima sve odgovore za vas zašto je to tako. Netko od vas 18 godišnjaka sigurno ima tatu ili mamu u toj zajednici akademskog svijeta, pa njih pitajte to pitanje i onda promatrajte njihove odgovore. Pa nam prepričate njihove odgovore. Ja bi baš volio pročitati što su vam rekli koje isprike su izmislili za odgovore. Evo vam moj odgovor jer vam akademski svijet neće htjeti ovo reći. Akademski svijet se prodao za pozicije u državnoj upravi samo misle na sebe, pritom su zaboravili da na taj način zapečatili sudbinu svim mladima ljudima u Hrvatskoj. Ali nema frke u Kanadi još uvijek traže okretaće hamburgera.

VL
ZA
zagabria1
13:52 07.06.2018.

Ma sve je ok, uskoro će i oni glasati za HDZ/SDP stranku, imati malu plaću ili biti rob u stranoj zemlji. Ništa novo već 100 godina

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.