Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitac u čelo

Strah i trepet Kaštela u bijegu pred policijom

Kaštel Novi
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/2
30.06.2014.
u 19:05


Mladi bjegunac poznat je kao diler, lopov i sitni mafijaš

Diler, lopov, sitni mafijaš, provalnik, agresivac, strah i trepet Kaštela... Kratak je to opis 23-godišnjaka koji je prema neslužbenim informacijama u čelo Marina Matijaša (20) u nedjelju u 1.10 ispalio hitac u blizini igrališta Srednje škole Braće Radić u Kaštel Novom. Iako policija zasad ne želi potvrditi da znaju identitet napadača, prema riječima lokalnih stanovnika nesumnjivo je bila riječ o momku iz Kaštel Lukšića koji je i prije imao problema sa zakonom, a policija trenutačno traga za njim.

Eksplozija od 100.000 kn

– Oružje, bombe, eksplozije, ništa im to nije strano. Nemojte mi, molim vas, navoditi ime jer se bojim da me ne prebiju na ulici. Pa oni već godinama bez razloga napadaju turiste, dilaju, pretući čovjeka za njih nije ništa, a na čelu je taj 23-godišnjak koji se s Marinom već prije bio sukobljavao – govori jedan od mještana.

Pod automobil vođe te zloglasne bande prošle godine u Kaštel Lukšiću postavljena je snažna eksplozivna naprava koja je detonirala u gluho doba noći i oštetila čak šest automobila kao i fasade zgrada uz koje su bili parkirani, a iako nitko nije bio ozlijeđen, šteta je procijenjena na više od 100.000 kuna. Godinu dana prije protiv njega je podnesena i kaznena prijava nakon što je ukrao gorivo na benzinskoj postaji u Kaštelima.

Prema prijavi, na benzinsku je stigao oko 21 sat u Peugeotu na koji je stavio neodgovarajuće registracijske oznake. U automobil je ulio oko 400 kuna goriva i dao se u bijeg, a policija mu je ušla u trag desetak dana poslije.

Zapaljeni lampaši

Prema riječima liječnika, Marinovo je stanje i dalje kritično. U komi je, priključen na respirator, na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split na Firulama.

– Ne znam je li mrtav, ali na mjestu gdje je pucano u njega zapaljeno je nekoliko lampaša. Pa bilo bi ravno čudu da preživi hitac u čelo iz neposredne blizine – govori prva susjeda pod čijim se prozorom dogodila pucnjava. Podsjetimo, Kaštelani koji žive u blizini mjesta gdje se sve odigralo govore kako se najprije čula vika i međusobno prepiranje, nakon čega je uslijedila tišina koju je proparala škripa guma i pucanj.

– Čulo se: Ante, propucao si ga u glavu, zovi Hitnu – prisjeća se susjeda.

>> Obračun bandi: Mladića ranili hicem u glavu

Komentara 29

MA
Marino
19:04 30.06.2014.

Ma kakvo mlačenje prazne slame, poznati kriminalac ,sitni mafijaš. Zašto nije na robiji,tuči ga treba svaki dan kao vola i tako godinama dok se ne opameti ili ne crkne

Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:09 30.06.2014.

Kamenolom i samo kamenolom.

DO
dosaosam
19:09 30.06.2014.

svi znaju sve, svi osim policije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije