Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao u jamu

Stradao Dylan, službeni potražni pas HGSS-a

Stradao HGSS-ov potražni pas
Foto: HGSS
1/2
19.08.2014.
u 18:21

Prilikom pada u speleološki objekt stradao je Dylan, službeni potražni pas HGSS Stanice Zagreb.

HGSS je ostao bez jednog od svojih službenih potražnih pasa. Nesreća se dogodila prekjučer poslijepodne u brdima Gorskog kotara, na predjelu Žilavi doci, kada je pas Dylan upao u duboki speleološki objekt u kojem su speleolozi obavljali istraživanja, izvijestili su iz HGSS-a.

– Ne znajući za to, Dylan se sa svojom vlasnicom šetao planinskom visoravni. Odjednom, vjetar poput prsta sudbine, nanese samo jednu molekulu, ne veću od mikroskopske čestice, njemu tako dobro poznatog mirisa. Tisućama sati, vježbom izoštrena osjetila, odmah prepoznaju miris čovjeka. Ovaj miris Dylana u sekundi pretvara u radni stroj, nezaustavljivo potrča čitajući vjetar. Iskusan, brzo locira izvor i trči prema velikoj stijeni, u čijem podnožju se zlokobno otvara ulaz u podzemni svijet. Dylan bez straha pojuri u spilju i već u tom trenutku je bio svjestan svega.

Na žalost, vlažni spiljski kamen ne pruža nikakav oslonac. Pod nogama mu se otvara velika pukotina. Procjep u stijeni, za speleologe koji su tu istraživali predstavlja mnogo mogućnosti, na žalost za Dylana je tu bio kraj puta... pad od 40 metara do tek prve police u nizu vrlo duboke jame nije zadnje što je Dylan pamtio, na putu prema dolje znao je da je pronašao čovjeka, po posljednji put... i s tom ugodnom spoznajom napustio ovaj svijet – stoji u oproštaju od vjernog prijatelja na HGSS-ovim stranicama.

>> Hoće li turisti i kod nas plaćati spašavanje

Foto: HGSS

Ključne riječi

Komentara 3

PR
propalica
19:25 19.08.2014.

na stranu da mi je žao psa više od ičeg, ali..."jednu molekulu na veću od mikroskopske čestice" priziva masovan harakiri, sepuku, nazovite ga kako želite, svih i svakog tko radi ili je radio u obrazovnom sustavu ovog novinara"

Avatar think pink
think pink
19:52 19.08.2014.

potražni pas??? e je vam novogovor...

OS
osica
23:25 19.08.2014.

Dyilane , ražalostio si me .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije