Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNA NESREĆA

Stradala Hrvatica bila je u šestom mjesecu trudnoće. Par je išao na bračno putovanje u Italiju

Foto: Facebook
1/4
04.10.2023.
u 18:14

Radilo se bračnom paru A. B. i M. B. koji je bio na bračnom putovanju, a roditelji muškarca nakon saznanja odmah su se uputili u Italiju, dodali su iz policije u Veneciji

Hrvatica koja je poginula u stravičnoj nesreći autobusa u Mestreu kod Venecije bila je u šestom mjesecu trudnoće, potvrdila je ekskluzivno za Večernji list policija Venecije. U autobusu, u kojem je stradala ukupno 21 osoba, nalazio se bračni par iz Hrvatske. Žena je preminula. 

Podsjetimo, autobus je sinoć u nesreći udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku te se prevrnuo i pao s visine od 10 metara na krov. Ranije smo izvijestili kako je muškarac teško stradao te je u kritičnom stanju, dok je hrvatska državljanka preminula.

 

>> VIDEO Objavljen jeziv trenutak kad je autobus izletio sa ceste kod Venecije: U nesreći poginula 21 osoba

Inače, radilo se bračnom paru Antoneli i Marku Bakoviću koji su bili na bračnom putovanju, a roditelji muškarca nakon saznanja odmah su se uputili u Italiju, dodali su iz policije u Veneciji. U nesreći je poginula najmanje 21 osoba, među njima i dvoje djece, a 15 ih je ozlijeđeno. Među poginulima su Ukrajinci, Francuzi i Nijemci.

Informaciju je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

"U prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutačno stabilno", kaže se u priopćenju. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ujedno je izrazilo sućut obitelji preminule hrvatske državljanke. Također je naglasilo da je "Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti".

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Večernji list u posjedu je snimke nadzorne kamere na kojoj se vidi bijeli autobus kako prelazi nadvožnjak Vempa u mjestu Mestre pokraj Venecije. U jednom trenutku, sasvim iznenada, autobus pun turista pada preko ograde nadvožnjaka s visine od desetak metara.

Komentara 12

DU
Deleted user
20:08 04.10.2023.

RIP, pocivala u miru!

Avatar Križari
Križari
20:22 04.10.2023.

Počivala u miru Božjem. Tragedija.

DU
Deleted user
20:17 04.10.2023.

Grozno.....tuga i jad.....mladi životi...kaj reći.. PUMB

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije