Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izbora

Strache vidi desnicu kao EU- frakciju i „treću snagu Europe“

heinz
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.11.2013.
u 16:16

Čelnik FPÖ-a je posebno istaknuo kako desničarske stranke vidi kao „treću snagu Europe“, nakon socijaldemokrata i konzervativaca

Austrijska krajnje desna Slobodarska stranka (FPÖ) Heinz-Christiana Strachea vjeruje da će u slijedećem Europskom parlamentu biti i zajednička frakcija europskih desničara.

 - Postoji realna šansa da nakon europskih parlamentarnih izbora bude osnovana jedna jaka frakcija s ostalim desnim strankama, rekao je Strache na novinskoj konferenciji u Beču dodavši kako je za osnivanje potrebno sedam nacionalnih stranki.

Prema njegovim riječima to nije nikakav problem jer već na skupu iniciranom od austrijskog FPÖ-a prošlog petka u Beču okupili su se predstavnici šest europskih desničarskih stranki: talijanska Lega Nord, belgijska Vlaama Belang (VB), Švedski demokrati, francuski Front National (FN) i Slovačka nacionalna stranka SNS. S čelnikom nizozemske  desno usmjerene stranke PVV Geartom Wiklers planiran je poseban susret, napomenuo je Strache.

Čelnik FPÖ-a je posebno istaknuo kako desničarske stranke vidi kao „treću snagu Europe“, nakon socijaldemokrata i konzervativaca.

 - Mi ne želimo sjedinjene države Europe, rekao je Strache dodavši kako bi morala postojati jedna „jaka alijansa“ kao protuteža „centralizmu EU-a“. Ustvrdio je kako bi jedan od dugoročnih ciljeva tog saveza trebao biti, između ostalog, povratak na nacionalne valute, u Austriji to znači na šiling, o čemu, kako je naglasio, još nema konkretnog plana, ali je važno razmijeniti mišljenja.

Mediji pišu kako će prilike za to biti već 15. prosinca ove godine u Torinu, na sastanku talijanske Lega Nord, na kojem će sudjelovati i austrijski krajnji desničar Heinz-Christian Strache.  

>> Krajnja desnica stvara blok u Europskom parlamentu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije