Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stožerova 'božićna čestitka': Objavite devet novih registara!

Najavljuju da će njihovi aktivisti stići na Markov trg s početkom siječanjskog zasjedanja Sabora, kako bi prikupili 51 zastupnički potpis
23. prosinca 2013. u 17:54 23 komentara 2305 prikaza
Stožer
Foto: Branimir Bradarić

Na adrese svih političara, stranaka i relevantnih političkih čimbenika u Hrvatskoj, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara odaslat će ovih dana "božićnu čestitku", molbu za očitovanjem jesu li za objavu novih devet registara, pri tom koristeći argumentaciju Freda Matića, kojeg nazivaju "ministrom bez branitelja", o razdvajanju žita od kukolja.

Pitanje upućeno saborskim zastupnicima glasi: "Jeste li za to da nadležne državne institucije, Državno odvjetništvo i nadležna ministarstva u roku od 9 mjeseci napišu i javno objave registre" ... svih koji su sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji, te u kojem svojstvu i u kojemu iznosu, svih pripadnika agresorske vojske, državljana RH, tijekom Domovinskog obrambenog rata, svih protiv kojih u DORH-u postoje dokazni materijali i/ili svjedočanstva koja ih terete za zločine počinjene u Domovinskom obrambenom ratu, svih političara i državnih dužnosnika  od 1991. do 2013. koji su mogli a nisu branili Hrvatsku u Domovinskom obrambenom ratu, svih koji se nisu odazvali mobilizaciji u obranu Hrvatske u Domovinskom obrambenom ratu, svih sudaca u RH koji su sudjelovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ, imena svih u  rukovodnim strukturama tajnih službi bivše SFRJ, te imena onih koji su obavljali likvidacije, svih kojima je omogućena zamjena portfelja dionica za dionice u portfelju HZMO te, naposljetku, registar imovinskog stanja bivše Komunističke Partije RH, a kasnije SDP-a, od 1988., 1989., 1990. i 1991. kao i novčano-imovinske transakcije iz tog razdoblja.

Iz Stožera najavljuju da će njihovi aktivisti stići na Markov trg s početkom siječanjskog zasjedanja Sabora, kako bi prikupili 51 zastupnički potpis za pokretanje saborske procedure.

>>Stožer: I mi ćemo morati prikupljati potpise u Europarlamentu

Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
 • Avatar stinatvrda
  stinatvrda:

  Nećete imati podršku odnarođene vlasti i jednoumlja najvećeg dijela medija. No sigurna vam je podrška civiliziranog, svijesnog i domoljubnog stanovništva Hrvatske i dijaspore.

 • Avatar popušite mi kurac smradovi
  popušite mi kurac smradovi:

  Puna podrška jednog običnog sudionika Domovinskog rata

 • Avatar klopo
  klopo:

  Rado bih upoznao branitelja Željka Visnića .On tvrdi da je bio kao branitelj 2157 dana borbenoj liniji. Nije to mala stvar 6 godina na borbenioj liniji. To ni hitlerovi vojnici nisu bili toliko dugo na borbenoj liniji