Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Stožer za zaštitu i spašavanje održao izvanrednu sjednicu

susa
Luka Stanzl/PIXSELL
22.08.2012.
u 11:43

Na sjednici je zaključeno kako nema većih problema u vodoopskrbi, ali se preporučuje svim korisnicima da racionaliziraju potrošnju vode

VUKOVAR - Pod predsjedanjem zamjenika župana i načelnika Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Mate Golubičića održana je izvanredna sjednica Županijskoga stožera zaštite i spašavanja u povodu ekstremno visokih temperatura izazvanih dugotrajnom sušom koje su prouzročile velike štete na poljoprivrednim kulturama te uzrokovale nedostatak vode u vodotocima na području županije.

Na sjednici je zaključeno kako nema većih problema u vodoopskrbi, ali se preporučuje svim korisnicima da racionaliziraju potrošnju vode i svedu je na najmanju moguću mjeru kojom će osigurati nesmetanu opskrbu vodom za piće za ljude i stoku.

Zaključeno je i da treba angažirati potencijalna društva za zaštitu prirode u vezi s praćenjem stanja biocenoze na područjima kojima prolaze vodotoci. Poglavito se to odnosi na ugroženost ribljega fonda u rijekama, potocima i kanalima na području Županije.

Isto tako preporučuje se jedinicama lokalne samouprave da angažiraju stožere zaštite i spašavanja glede praćenja stanja na svojim područjima i poduzimanja optimalnih mjera kako bi se osiguralo funkcioniranje sustava u otežanim uvjetima izazvanim ovom vrstom elementarne nepogode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije