Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i dalje postoji'

– Napustila su nas dvojica pojedinaca koji nisu mogli svoje osobne stavove i stavove HDSS-a prilagoditi stavovima Stožera, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić
09. svibnja 2013. u 13:57 0 komentara 176 prikaza
Tomislav Josić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i dalje postoji i nikakve igre i podmetanja ga neće udaljiti od njegove borbe i onoga za što je osnovan, rečeno je današnjoj konferenciji za novinare Stožera. Konferencija je održana kako bi se čelništvo Stožera obratilo javnosti poslije napuštanja dvojice njegovih istaknutih članova, Zdravka Komšića i Damira Madune, optužbi koje su uslijedile ali i kako bi se jasno dala podrška na predstojećim izborima koaliciji stranaka okupljenih oko HDZ-a.

– Napustila su nas dvojica pojedinaca koji nisu mogli svoje osobne stavove i stavove HDSS-a prilagoditi stavovima Stožera. Nisu se slagali sa idejom da dajemo uvjetovanu podršku strankama koje čine Hrvatski blok jer HDSSB nije u njemu, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić dodajući da su predstojeći lokalni izbori najvažniji izbori za Vukovar od Mirne reintegracije i povratka Vukovaraca. Upravo radi važnosti izbora u Stožeru, kako kažu, nisu željeli samo sjediti skrštenih ruku nego su odlučili dati podršku strankama u Hrvatskom bloku.

– Ne dajemo podršku tom bloku zato što se u njemu nalazi neka stranka nego zato što su na listi mladi i obrazovani ljudi koji nisu sudjelovali u bilo kakvim mahinacijama i nisu okaljali svoj obraz. Dajemo šansu tim ljudima da nešto naprave i isprave pogreške koje su učinili njihovi prethodnici. Smatramo da ako Hrvatski blok dobije izbore da ćemo lakše ostvariti neke od naših ciljeva. U isto vrijeme te stranke su dužne na svojim predstavljanjima da spominju Stožer i prijedlog da se Vukovar proglasi područjem od posebnog državnog pijeteta, rekao je Josić.

Interesantno je da tijekom konferencije za novinare predstavnici Stožera niti jednom nisu spomenuli imena Damira Madune i Zdravka Komšića, koji su napustili Stožer kao niti bilo koju od stranaka iz „Hrvatskog bloka“. Rečeno je i da se sve ovo ne dešava slučajno kao i da su neke od osoba koje su naopustile Stožer, ponovno ne navodeći imenena, sastanke tajno snimali te da im sada prijete s tim snimkama.

>>Komšić: Stožer za obranu hrvatskog Vukovara više ne postoji

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.