Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI KAKO POMOĆI

Stožer ponovio apel građanima: Ne odlazite u potresom pogođena mjesta

Petrinja: Jutro nakon razornog potresa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/22
30.12.2020.
u 10:10

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage sustava Civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom, napominje Civilna zaštita.

Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je u srijedu još jednom građane da bez obzira na njihove najbolje namjere ne idu u potresom pogođena područja Siska i Petrinje jer gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Građanima koji žele pomoći poručuju da umjesto odlaska na potresom pogođena područja pomognu doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa.

VIDEO: Strašne scene iz Petrinje nedugo nakon potresa, snimio: Danijel Prerad 

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage sustava Civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom, napominje Civilna zaštita.

Komentara 3

PI
piaggio
10:44 30.12.2020.

Sve sami stožeri ,stožer na svako par metara,a ništa dok se narod ne uzme stvar u svoje ruke. vi iz stožera se vratite kućama.Politika vas je davno hendikepirala.

FI
finepahuljice
22:55 30.12.2020.

Prijatelji Austrijanci salju 80 kontenjera .Pomoc koja ce ublazit tesku situaciju.No malo strpljenja treba.Koliko sam razumio kontenjeri su na putu prema Hrvatskoj.Hvala im.

BL
Blomberg
14:51 30.12.2020.

Na onoj prvoj slici letve su na krovu kao cackalice, a crijep da ni ne govorim jadno, pravo cudo da se nije samo od sebe srusilo. Kriv je grad da to u tom stanju uopce dozvoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije