Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema predaje

Stožer: Odgodom uvođenja ćirilice neće uspjeti otupjeti naš otpor!

Vukovar
Goran Ferbezar/PIXSELL
16.03.2013.
u 11:23

Riječ je bez sumnje o političkoj trgovini Milanovića i Pupovca kako bi i jedan i drugi dobili priliku osvojiti vlast na lokalnim izborima, a onda nas ćirilicom mogu 'mrcvariti' sljedeće četiri godine.

VUKOVAR - Najave da će se uvođenje dvojezičnosti u Vukovar odgoditi do završetka lokalnih izbora kod Vukovaraca je izazvao veliki interes. Povodom tih najava, koje je potvrdio i premijer Zoran Milanovič, iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara navode da Vlada RH očigledno pokušava na sve moguće načine da otupi oštricu otpora Vukovaraca.

– Neće uspjeti u tome jer mi ne odustajemo od protivljenja da latinica i ćirilica u Vukovaru postanu ravnopravno pismo što ćemo poručiti i sa prosvjednog skupa koji će 7. travnja biti održan u Zagrebu. Riječ je bez sumnje o političkoj trgovini Milanovića i Pupovca kako bi i jedan i drugi dobili priliku osvojiti vlast na lokalnim izborima, a onda nas ćirilicom mogu \'mrcvariti\' sljedeće četiri godine. Premijerova izjava je dokaz da se u Hrvatskoj sve može, rekao je glasnogovornik Stožera Zdravko Komšić.

Iz Stožera najavljuju da će u srijedu, kada će se održati redovita sjednica Gradskoga vijeća, ispred zgrade gradske uprave bit će organiziran mirni prosvjed. Tom prilikom članovi Stožera iskazati će svoje nezadovoljstvo najavom uvođenja srpskoga jezika i ćirilićnoga pisma u službenu uporabu na području Vukovara, a što, kako tvrde, vodi destabilizaciji odnosa u gradu.

U sklopu svojih aktivnosti predstavnici Stožera pozvali su na razgovor predstavnike svih političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću. Na sastanak su se odazvali predsjednik gradskog HDZ-a Damir Barna, Marijan Pavliček iz HSP dr. Ante Starčević i Zdravko Dedić ispred kluba neovisnih vijećnika. Oni su u pratnji svojih stranačkih kolega tijekom sastanka iskazali spremnost da podrže ciljeve i aktivnosti Stožera.

Iz Stožera su iskazali nezadovoljstvo činjenicom da se na sastanku nisu pojavili predsjednici vukovarskih ogranaka SDP-a i SDSS-a Željko Pinjuh i Srđan Milaković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije