Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrekli 12 zahtjeva

Stožer od predsjedničkih kandidata traži smjenu Bojana Glavaševića

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara
Foto: Branimir Bradarić
1/4
06.10.2014.
u 13:15

Ovom prilikom Josić je iznio 12 zahtjeva Stožera predsjedničkim kandidatima u zamjenu za svoju podršku

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži nacionalnog Predsjednika Hrvatske, a ne ideološkog kakvog sada imamo. Podržat ćemo svakog predsjedničkog kandidata na predstojećim izborima koji se bude zalagao za provođenje zahtjeva Stožera. Ne moram reći za koga jesmo, a za koga nismo. Za ovoga sigurno nismo, a za koga ćemo biti čut će se u dogledno vrijeme kada budemo znali tko će sve biti predsjednički kandidat, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić na današnjoj konferenciji za novinare.

Članovi Stožera, koji su nazočili konferenciji, stajali su s natpisima na kojima je pisalo: Ne glasujte za Josipovića. Ovom prilikom Josić je iznio 12 zahtjeva Stožera predsjedničkim kandidatima u zamjenu za svoju podršku:

1. Provesti lustraciju u Uredu Predsjednika te Jovića, Tatalovića, Perkovića i slične maknuti iz Ureda

2. Neutralizirati štetne utjecaje pojedinih stranih zemalja u Uredu predsjednika, obavještajnim službama i Hrvatskoj vojsci

3. Strateški preusmjeriti Hrvatsku od okrenutosti prema Srbiji, Velikoj Britaniji prema EU i SAD-u

4. Razviti aktivnu ulogu Hrvatske u procesu pristupanja Srbije EU postavljanjem uvjeta koje Srbija treba zadovoljiti kao što su pitanja nestalih, okupacija vukovarskih ada, vraćanje kulturnog blaga…

5. Na međunarodnom planu aktivirati hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije

Foto: Branimir Bradarić

6. Spriječiti nasrtaj političkih stranaka na demokratski institut referenduma

7. Prestanak veličanja lika i djela Josipa Broza Tita u hrvatskoj diplomaciji

8. Poticati hrvatsko pravosuđe za procesuiranje zločina u velikosrpskoj agresiji, a posebno onih koji nisu zanimali sud u Haagu kao što su zločini u Vukovaru, Škabrnji, Borovu Selu…

9. Potaknuti istrage kriminalnih radnji u Ministarstvu obrane RH

10. Poduzimanje pravosudnih i diplomatskih mjera za vraćanje Veljka Marića u Hrvatsku

11. Poduzimanje pravosudnih i političko diplomatskih mjera za izručivanje Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj

12. Ukazati na pogreške i posljedice vanjske politike SAD-a prema Hrvatima u BiH

Josić je najavio i da će Stožer podržati predstojeći referendum kojega provode sindikati, a kojim se protive monetizaciji auto cesta. Dodao je da je da je od nacionalnog interesa da se ne dozvoli da auto ceste odu u koncesiju te da će na terenu pomoći koliko mogu. Na tiskovnoj Stožera novinarima se obratio i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić, inače i sam član Stožera, koji je zatražio od ministra branitelja Predraga Matića da poduzme sve mjere za smjenu pomoćnika ministra Bojana Glavaševića te da se o svemu tome očituju i iz Ureda Predsjednika RH, Sabora i Vlade RH.

– Svojom nedavnom izjavom na tribini u Vukovaru Glavašević je uvrijedio sve oboljele branitelje, stradalnike kao i sve građane te izjednačio agresora i žrtvu. Svojim stavovima on jasno poručuje da nema niti trunke poštovanja prema žrtvi koju je Hrvatska podnijela u ratu, rekao je Šoljić.

>>Traže ostavku Bojana Glavaševića

>>Josić političarima: Ne igrajte se s referendumom jer se igrate s vatrom

Komentara 16

KR
krka
13:56 06.10.2014.

šmrkavcu partija oprala mozak i na slavi pokojnoga oca ga lansirala! Bojim se i da je famozna optužnica koju mu ju tata uoči *nestanka* uoč pada Vukovara bila iz pera vasiljevića iz KOS-a i ostale gamadi. Ok istinski stradalnici žale za najmilijima taj balavac je stradanje oca pretvorio u osbni probitak, uz blagoslov partije SKH/SDP, NARAVNO!!!

VE
verakruz
14:25 06.10.2014.

Podržavam Stožer! Sve od A - Ž !!!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:14 06.10.2014.

Po kom to zakonu ili clanku ustava predsjednik drzave moze smjeniti nekoga u bilo kom ministarstvu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije