Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stožer: Nećemo odustati od svoje borbe i svojih planova

Stožer najavljuje da neće odustati od svojih zahtjeva i dalje su protiv uvođenja dvojezičnosti
03. lipnja 2013. u 15:48 0 komentara 3 prikaza
vukovar
Foto: Goran Ferbežar/PIXSEL

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sa jednakim žarom i odlučnošću nastavlja dalje. Stati, odustati i predati se nećemo. Uz nas je i dalje veliki broj građana Vukovara, branitelja i stradalnika Domovinskog rata, političke stranke hrvatskog bloka, veliki dio građana Republike Hrvatske, koji su u zvaničnim anketama (preko 70 posto) rekli da su protiv dvojezičnosti u Vukovaru. Uz nas je istina, poštenje, pravda i pravo, stoji u priopćenju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara poslije drugog izbornog kruga za gradonačelnika Vukovara. Najavljuju da će i dalje zajedno sa svima onima kojima je hrvatski Vukovar i Republika Hrvatska u srcu nastaviti ovu borbu i da će u njoj pobijediti.

- Vukovar će ostati hrvatski grad i biti će mjesto posebnog pijeteta, a društvo i cijela Republika Hrvatska drugačija i bolja. Nećemo odustati niti od namjere ujedinjenja braniteljskih i stradalničkih udruga u jednu organizaciju, koja će imati riješen pravni status, djelokrug i ustroj. Ona će s vremenom postati realna društvena snaga, korektiv svim strukturama vlasti na lokalnoj i državnoj razini, ali uvijek spremna na otvorenu i konstruktivnu suradnju sa istima, stoji u priopćenju Stožera.

Poslije izbora iz Stožera su uputili i niz pitanja svima onima koji su ih, kako navode, optuživali za mnogo šta.

- Sada kada smo izgubili i ovu demokratsku bitku za Vukovar, kada komunisti i Srbi slave pitamo sve one koji su nas optuživali i prozivali, kao i sve one Hrvate, sve građane, sve branitelje i stradalnike koji nisu glasali, a koji su govorili kako im je hrvatski Vukovar u srcu. Jel se bolje osjećate? Jel vam je savjest mirna? Možete li se sada pogledati u ogledalo? Možete li mirno otići na groblje suboraca i branitelja? Možete li dostojanstveno obući odoru koju ste nosili u Domovinskom ratu? Imate li dojam da ste zastranili? Nama ne trebate odgovoriti, odgovorite sami sebi – i živite sa time, poručuju iz Stožera.

>>Bez kvoruma za raspravu o inicijativi Stožera

 

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.