Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Stotinjak spasilaca traži nestali zrakoplov

06.02.2009.
u 08:52


Stotinjak spasilaca
U potragu se odmah uključilo stotinjak spasilaca GSS-a iz Zadra i Gospića koji su uz pomoć policije tragali do kasno u noć za nestalim zrakoplovom. Šesnaest zadarskih pripadnika GSS-a u 18 je sati krenulo u potragu za cessnom, a neko je vrijeme za nestalim zrakoplovom tragao i vojni zrakoplov pilatus koji je nadlijetao i minirano područje iznad kojega je posljednji put lociran nestali zrakoplov, no ubrzo se zbog magle i teških uvjeta za traganje morao vratiti u bazu u Zemuniku. Neven Zrilić, pročelnik zadarskog GSS-a, kazao je da oko 20 sati još nisu imali nikakav trag, pa su se zaputili prema skloništu Struge, ali su teško mogli napredovati po magli i snijegu višem od dva metra.

Oko 21 sat put Velebita otišlo je i 12 dobro opremljenih članova gospićke sekcije HGSS-a. Sedmorica su se tijekom noći trebala približiti Vaganskom vrhu s dalmatinske strane, a petorica s ličke strane kako bi do zore bili što bliže mjestu pada zrakoplova čija lokacija kasno sinoć još nije bila utvrđena. Pročelnik gospićkog GSS-a Alen Zorić sinoć nam je kazao da su opremljeni terenskim vozilima i motornim saonicama, a nabavili su i motornu pilu jer je na Vaganskom vrhu bio led, a i srušena su stabla ležala na cesti.

Procijenili su da je gore barem metar snijega i leda. U gospićkoj policiji doznali smo da je predvečer izvršeno izviđanje Velebita, ali se ništa nije moglo ustanoviti zbog magle. Policija će tragati na lokacijama Struge, Babino jezero i Čelakuša, specijalna policija ostaje na terenu cijele noći, a oko 7 sati prema nekim informacijama trebali bi u potragu poletjeti pilatus i helikopter.

'Nadam se da mi je sin još živ'
Šokirana supruga Gerda Govejšeka rekla je da je više ne uznemiravamo na telefon i da imamo pijeteta. Majka Aleksandra Waltera još ne gubi nadu i nada se da joj je sin još živ.


Arhivska fotografija

- Pa čula sam se s njim oko 13 sati, pitao me 'majko, jesi li dobro? Ja idem na put', - rekla je majka Aleksandra Waltera koja se još uvijek nada kako njen sin nije bio u tom avionu.

Zadnji signal zrakoplova zabilježen je u 14.57 sati u blizini između Vaganskog vrha i Struga. Na Velebit gdje se nalaze Večernjakovi reporteri oko 21.30 trebalo bi doći i 15-ak djelatnika specijalne policije koja će tragati cijelu noć. Navodno će se tragati sa zemlje sve do ranog poslijepodneva budući da meteoprognoza sugerira da se do tada ne leti avionom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije