Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije im produžen ugovor

Stotinjak radnika sisačke Željezare ostalo bez posla

željezara
Foto: Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL
02.10.2015.
u 16:56

Istodobno je dio radnika koji su imali ugovore na neodređeno pristao na raskid ugovora o radu u ABS-u i prelazak u slavonskobrodsku tvrtku Avis, s kojima su potpisali tromjesečne ugovore o radu i s puno manjim radnim pravima nego su ih do sada imali

Stotinjak radnika sisačke Željezare, kojom upravlja talijanski ABS ostalo je ovih dana bez posla, obzirom im ugovori na određeno nisu produživani.

Istodobno je dio radnika koji su imali ugovore na neodređeno pristao na raskid ugovora o radu u ABS-u i prelazak u slavonskobrodsku tvrtku Avis, s kojima su potpisali tromjesečne ugovore o radu i s puno manjim radnim pravima nego su ih do sada imali. Oni će od sada kao radnici slavonskobrodske tvrtke raditi u sisačkom ABS-u, samo u obliku outsourcinga.

O prelasku u tvrtku Avis, koja je do  danas imala tek tri zaposlena, radnici su doznali u petak,  isti dan kada im je ponuđen i ugovor o djelu. Time su se potvrdile spekulacije o problemima talijanskog vlasnika sisačke Željezare, prouzrokovane nepovoljnom situacijom na tržištu čelika. Situacija s čelikom pogoršana je zbog ukrajinsko ruskog sukoba, uslijed čega je čelik iz Ukrajine završio na europskom tržištu.

Tvrtka Avis u 50 postotnom je stranom, talijanskom, vlasništvu. Nažalost, odgovore na pitanja o otkazima i istinitosti glasina o skorašnjem povlačenju ABS-a iz Siska, iz te tvrtke nismo dobili unatoč u četvrtak poslanom upitu u talijansko središte tvrtke.

>> Metalci na cesti: Trebaju li Hrvatskoj TLM, TIBO, Gredelj...

Komentara 7

Avatar _Hedon_
_Hedon_
17:20 02.10.2015.

baš čitam jumbo plakat uz cestu...500 novozaposlenih dnevno... valjda u Africi?

OS
osica
17:21 02.10.2015.

"Eto rastemo"

DH
dalibor.hren
19:21 02.10.2015.

Zaposlenost raste u p.m.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije