Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod Sankt Peterburga

Stotine volontera pomagalo žabama na opasnom putovanju do mjesta za mriještenje

Bluno: No?ne fotografije migracije žaba krasta?a
Foto: (FREELENS Pool) Andreas Franke
1/6
17.04.2024.
u 14:21

Svake godine, ove žabe prolaze kroz opasnosti prometa kako bi stigle do svog odredišta, ali ovaj put im je pomoglo mnoštvo volontera

U rezervatu prirode na periferiji nekadašnje ruske carske prijestolnice, volonteri pomažu tisućama žaba krastača da prijeđu suncem obasjanu cestu kako bi stigle na mjesto za mriještenje. Tisuće žaba krastača prezimi oštru rusku zimu u močvarnoj crnogoričnoj šumi izvan Sankt Peterburga, a u proljeće se nakon buđenja upute na mjesta za mriještenje u nizinskom području Finskog zaljeva, udaljenog nekoliko kilometara.

Kako bi sretno prešli tu migratornu rutu, žabe moraju premostiti ozbiljnu opasnost: promet na jednotračnoj cesti. Rezervat prirode pozvao je ovo proljeće volontere da pomognu kreketavim bićima pomoći na opasnom putovanju, a odaziv je golem."U samo 4 sata registriralo se 600 ljudi", rekao je djelatnik rezervata prirode Nino Natsvaladze.

Volonteri odjeveni u reflektirajuće prsluke kako bi bili uočljivi vozačima nedavno su patrolirali cestom, saginjući se kako bi pokupili spore žabe krastače, koje su trome nakon duge zime, i prenijeli ih na sigurno preko ceste.Mnogi su rekli da su sretni što mogu pomoći životinjama, boraviti u prirodi i uz prirodu, umjesto da kod kuće gledaju televiziju.

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Trenerica pasa otkrila: 'Ove pasmine nikada ne bih htjela imati jer su pretvrdoglave!'

Bluno: No?ne fotografije migracije žaba krasta?a
1/5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije