Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duži radni vijek

Stotine tisuća Britanaca štrajka zbog reformi mirovinskog sustava

london, prosvjednici (1)
AFP/PIXSELL
10.05.2012.
u 12:29

Sindikalni vođe tvrde kako je štrajk okupio najmanje 400.000 ljudi, među kojima su i zdravstveni radnici, carinici i profesori, a istovremeno se očekuje i štrajk oko 20.000 policajaca

Stotine tisuća zaposlenika u britanskom javnom sektoru izišlo je na ulice prosvjedujući zbog mirovinskih reformi koje je najavila britanska vlada. Tijekom 24-satnog štrajka žele vladi pokazati kako se ne slažu s produžetkom radnog vijeka i povećanim izdvajanjima za mirovinski sustav.

Vlada tvrdi kako je trenutačni mirovinski sustav u Britaniji nepošten i neisplativ jer ljudi žive sve duže. Sindikati pak smatraju kako će njihovi članovi biti "opljačkani" te kako će morati raditi duže i uplaćivati veće doprinose za manje mirovine, javlja BBC.

Sindikalni vođe tvrde kako je štrajk okupio najmanje 400.000 ljudi, među kojima su i zdravstveni radnici, carinici i profesori, a istovremeno se očekuje i štrajk oko 20.000 policajaca koji su najavili kako će u Londonu prosvjedovati zbog najavljenih otkaza.

Britanska vlada najavila je produženje radnog vijeka do 68. godine života, a šefica konzervativaca Sayeeda Hussain Warsi objasnila je kako će "radnici morati raditi malo duže i plaćati malo više, ali zato će imati sigurne mirovine koje će biti otporne na inflaciju".

Komentara 6

ZO
zook
14:55 10.05.2012.

bože čuvaj kraljicu

GO
golo
15:56 10.05.2012.

pa to je tek pocetak , samo bre srbi sa svojim kraljem mogu da ih spasu

AN
anaMsicjar
19:52 10.05.2012.

Zbog INTERNACIONALNIH bankstera i tiskanja novca bez pokrica ispastavaju radnici i naravno umirovljenici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije