Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar financija Boris Lalovac:
Povratak na članak

Stopirajte naplatu mjenica, a poreze naplaćujte na rate

Dobavljači koji 15 mjeseci neće do svog novca ne smiju ostati nezaštićeni, njima također treba standstill da prežive, kaže Lalovac

Komentari 9

Avatar Cinco
Cinco
10:23 08.04.2017.

2014. Todorić diže kredit od milijardu eura od Rusa i to nije nikom bilo sumnjivo. Pa ni Lalovcu koji je morao reagirati zbog tzv. neprijateljskog preuzimanja. Dosta nam je naknadnog pametovanja, tj. generala poslije bitke.

VL
ZB
zbuniceva
09:28 08.04.2017.

Istinu veli Lalovac iako je kao i kolega mu ministar Marić bio dugo na vlasti i nije nikaj primijetio dok mu je to bio posao da primijeti i reagira. Opasne firme za državu se opasno i kontroliraju, HNB se istoo pravi blesav oko mjenica u vrijednosti kak se čini (?) desetak milijardi kuna. Alvarez bude te brojke objavio u par dana a lijevi i desni HR stručnjaci ih nisu ni pokušali shvatiti ''jer im to nije u opisu posla ili nije po zakonima. Kak je moguće da Država nije znala da Agrokor samo prema dobavljačima vrti nenaplativi sumnjivo mjenični dug od 2 milijarde E i da ju je to iznenadilo, od Lalovca do Marića?

VL
Avatar mofo
mofo
12:46 08.04.2017.

Inače kad je netko zlostavljač žena nitko ga ne želi kontaktirati niti slušati što ima za reći, bez obzira bilo to nešto pametno ili ne.. jednostavno se time pokazuje da nije u redu.. Ali neki brzo zaboravljaju, ili pak ne žele znati...

VL
TP
tugomir.pokas
14:44 08.04.2017.

da si pametan znao bi za pravilo na kojem se zasniva europsko pravosuđe a to je:Zakonima se ne mogu mijenjati već postojeći ugovori.Zato će Hrvatska izgubiti u sudovanju sa bankama,a zato ti je i ova ideja imbecilna.

VL
TP
tugomir.pokas
11:57 08.04.2017.

bezobrazan ispad naknadne pameti.Čovijek digao 150.000 švicarskih franaka kredita jer je bio financijski nepismjen i nije vidio moguće rizike dizanja kredita u valuti u kojoj ne prima plaću i čiji kurs prema kuni ne brani HNB.I sa tim znanjem nebijem nebi smio biti niti portir u ministarstvu financija.A on postao ministar, riješio svoj kredit u švicarcima zakonom sa kojim sigurno gubimo u svim tužbama pred međunarodnim sudovima.I on je sada postao "pametan" jednako kao i Marić koji se po Plenkoviću u karijeri do sada afirmirao jednako kao i Plenković na mjestu premijera.

VL
BE
Berbor
09:27 08.04.2017.

Ispravno razmisljanje i trebalo bi traziti takvo rijesenje..

VL
BE
Berbor
11:10 08.04.2017.

Todoric najbolje poznaje situaciju u Agrokoru i jedino on moze izvuci Agrokor iz krize na najbrzi nacin. Kriza u Agrokoru je nastala zbog politickih interesa rusa i zavrtanja financijskih tokova Agrokoru. Todoric kad je ostao sam svi su mu okrenuli ledja , Ipak je napravio trgovackog giganta od 6 milijardi eura od kojeg zavise tisuce domacih dobavljaca i zaposljava desetine tisuca. Vlada ima svog Todorica jer Hrvatski je javni dug, prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke (HNB), krajem studenog prošle godine iznosio 285,3 milijarde kuna, što predstavlja 85,5 posto procijenjenog BDP-a za 2015. godinu, dok je bruto inozemni dug istodobno iznosio 47,2 milijarde eura ili 107,7 posto BDP-a

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.