Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odzvonilo seksu

Stop svinganju i gay turizmu! Kazne i do 30 dana zatvora

'24.08.2012., Rovinj - Giovanni Sponza gradonacelnik Rovinja. Portret Photo: Dusko Marusic/PIXSELL '
Duško Marušić/PIXSELL
29.07.2013.
u 08:24

Slobodna ljubav dokinuta je novim Zakonom o prekršajima javnog reda i mira donesenim lani.

“Gay is OK”, slogan je koji više nije popularan na Rovinjštini koja je godinama slovila kao “gay friendly” destinacija, grad u kojem prilike za konzumaciju slobodne ljubavi ne nedostaje i kamo su – osim zbog sjajne ponude zabave i gastronomije – dolazili turisti koji su u vodičima i na forumima pronašli informaciju o prilici za slobodnija druženja. Plaža Punta Križ, koja je zamijenila nekadašnje okupljalište Monsena, na glasu je kao mjesto kamo odlaze oni koje zanima grupni seks. I to bez obzira na spol.

– Uvijek je više bilo muškaraca nego žena, a kada bi se pojavile, znalo se što traže. U druženjima je za njih uvijek bilo “uloga” – priča nam rovinjski barkarijol koji je, kaže, godinama vodio one željne s mora vidjeti “akciju”.

Kazna, pa čak i zatvor

– Nitko ne pita ni za godine, ni za ime, ni za zdravlje. Navali, pa ‘ko stigne i kako stigne. A ima i onih koji hodaju i nude se, ali i onih koji samo stoje i gledaju. Ako su goli, u redu je, ali odjevene ili one u kupaćim gaćama znaju otjerati – kaže barkarijol detaljno upućen u nepisana pravila ponašanja na Punti Križ. Dodaje da su se ljubitelji slobodne ljubavi, otkako je turističko naselje prenamijenjeno iz naturističkog u resort Amarin, preselili sjevernije do Punte Križ.

No granica dobrog ukusa ove je godine prijeđena, a slobodna ljubav dokinuta novim Zakonom o prekršajima javnog reda i mira donesenim lani. Prekršajem, koji prati kazna do 5000 kuna ili 30 dana zatvora, smatra se seks na javnom mjestu. Kazne su predviđene i za javno pokazivanje golotinje te voajerizam i to od 500 do 2000 kuna ili 20 dana zatvora. U Rovinju su, kaže Marija Rocco Črnjac, glasnogovornica gradonačelnika Giovannija Sponze, odlučili stati na kraj “popularnosti” svinganja.

Prilaze, pozivaju, nude ...

– Geneza slučaja datira u vrijeme kada su Monsena i Valalta bile naturistička naselja, no naturizam se počeo povezivati s gay populacijom i swingerima, a to je postao problem. Nije nam namjera zabraniti naturizam, no Punta Križ je javna plaža na koju idu obitelji s djecom, teže pokretne osobe... Njima je u okruženju svingera neugodno, tim više što su im prilazili goli muškarci i žene s pozivima na seks. Gradski oci Rovinja sazvali su sve koji od turizma u Rovinju žive i donijeli zajedničku odluku – ‘svinganje’ na Punti Križ mora prestati. Područje plaže Punta Križ evidentirano je kao “šuma isključivo osnovne namjene” i “šuma u zaštićenom dijelu prirode”. – Naturizam podržavamo, no svingu na javnoj plaži nema mjesta – zaključili su te postavili ploču kojom traže da zakon poštuju i policajci i prekršajni sudac, objasnila je glasnogovornica. 

>> Zabranili seks na svingerskoj plaži Punta Križa, gosti ogorčeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije