Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI I IZUZETKE
Povratak na članak

Ovo je prva županija u Hrvatskoj koja će zabraniti korištenje mobitela u školi

Najstroža mjera za neposlušne je privremeno oduzimanje mobitela, koji bi učenicima bio vraćen tek u prisutnosti roditelja ili skrbnika. Za vrijeme testova mobitele se mora odložiti u posebnu kutiju

Komentari 3

SZ
stela_zg
16:04 19.12.2018.

Uporaba mobitela od samo 30 min/d povećava rizik od tumora na mozgu za 40%. Učestalost glioblastoma mozga (neizlječiv rak mozga) u Engleskoj je udvostručena od 1995. do 2015. Držanje mobitela u džepu je povezana sa smanjenom plodnošću, rakom testisa, debelog crijeva, a držanje mobitela u gornjem džepu sa srčanim aritmijama i tumorima u području prsišta. Spava se sa mobitelom ispod jastuka pa se čudi nesanici, kroničnom umoru. Elektromagnetsko zračenje možda nema efekt zagrijavanja (što je za mobilnu telefoniju više nego siguran dokaz da EMZ nije štetno) ali zato otvara kalcijeve kanale na membrani stanice što ekscitira stanicu, predstavlja stalni stres, djeluje toksično na mitohondrije i nakon kraćeg ili duljeg vremena dovodi do bolesnog organa i cijelog organizma. Kada se nedavno testirala 5G tehnologija koja će se uvoditi naredne 2 godine ptice su padale mrtve sa neba! A menađerčići najavljuju kako će to biti super. Svakoga će se moći pratiti u svemu. Policajci će nositi posebne naočale koje će im javljati kada će prepoznati traženo lice ili automobil. Da, da, sve dok policajac koji ih koristi ne dobije rak mozga ili neki drugi tumor u području glave. Mobilna industrija ne priznaje štetnost EM zračenja. Od farmaceutske industrije imaju oko 6x veće prihode i to im daje dovoljno moći da ušutkaju sva istraživanja koja dokazuju suprotno. Ljudi i mladi, zapamtite da smart ovo i ono ima svoju cijenu, a ona se najčešće plaća zdravljem i uništenom kvalitetom života.

VL
SZ
stela_zg
16:36 19.12.2018.

Na yt se mogu pogledati demonstracije gdje se sa mjeračima EMZ mjeri zračenje mobitela. Mobitel svakih 30-tak sekundi 24 h/d uspostavlja vezu sa odašiljačem. Prilikom toga se njegovo bazično zračenje poveća nekoliko puta. Ako se prima poziv na mobitelu je zračenje 100-tinjak puta veće od preporučenog. Uz to, položaj tijela kojeg osoba zauzme kada gleda u svoj mobitel, sa glavom, vratom i ramenima nagnutima prema naprijed izaziva digitalnu demenciju. To je položaj tijela kojeg imaju i oboljeli od neurodegenerativnih bolesti, (npr. Parkinsonova bolest) i u tom položaju mozak ne može ostati budan, ne može se koncentrirati, pamtiti, rješavati probleme. To je stanje transa u kojem je rasuđivanje znatno otežano. EMZ koje prolazi kroz glavu djeteta još više ulazi u mozak jer su kosti lubanje tanje. Iz svega navedenog smatram da je to izvrsna ideja da se wi fi i uporaba mobitela zabrani u svim školama u Hrvatskoj. Elektromagnetsko zračenje je štetno kao i cigarete, kao i azbest i istina o tome će s vremenom izaći na vidjelo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.