Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoka kritika

Stone: Obama je vuk u ovčjoj koži, SAD je orvelijanska država

oliver stone
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.12.2012.
u 22:11

Poznati redatelj smatra da Obami građani mnogo toga opraštaju zbog loše vladavine njegova prethodnika Busha

Slavni američki redatelj Oliver Stone u razgovoru za RT kritizirao je američku unutarnju i vanjsku politiku te predsjednika Baracka Obamu, kojega je nazvao \"vukom u ovčjoj koži\" kojemu su ljudi mnogo toga oprostili zbog lošeg vladanja njegova prethodnika Georgea W. Busha.

- Sve Busheve promjene ugradio je u \"establishment\", kodificirao ih je. (SAD) je orvelijanska država. Možda nije opresivna na površini, ali ne možete se sakriti. Jedan dio vas završit će negdje u bazi podataka - rekao je Stone, pozivajući se na podatke o prisluškivanju i praćenju državljana od strane vlasti.

- Tužno je što mladi to prihvaćaju. Naviknuti su na uplitanje u privatnost - dodaje Stone.

Oscarom nagrađeni redatelj nedavno je u suradnji s povjesničarem Peterom Kuznickom dovršio dokumentarni serijal i knjigu pod nazivom \"Neispričana priča SAD-a\" u kojemu se otkrivaju nepoznati detalji iz novije povijesti SAD-a, u razdoblju od Drugog svjetskog rata do danas. Serijal od 10 epizoda u studenom se počeo prikazivati na kabelskoj postaji Showtime, a i knjiga i serijal privukli su oprečne kritike.

>> Michael Moore i Oliver Stone stali u obranu Assangea

Komentara 1

A2
Alien 222
15:54 29.12.2012.

Ma kakav Obama, Romney ili Bush ....Oni ne vode zemlju niti politiku, njima se sve kaze sto treba raditi i ciniti . Oni su tu da glume,prave vodje su u sjenci !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije