Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGODILI STEČAJ

Stojedinica zanimljiva Fincima i Berlincima

'15.01.2010., Zageb - Jumbo plakat Radija 101 s obnazenim muskim tijelom u Savskoj, kod Horvacanske.  Photo: Marin Tironi/PIXSELL'
'Marin Tironi/PIXSELL'
29.09.2011.
u 21:00


Dug radija iznosi 28,1 milijun kuna, a najviše potražuje država. Među potencijalnim ulagačima spominje se Media servis.

Na skupštini vjerovnika Radija 101 u četvrtak odgođeno je donošenje odluke o stečaju s preustrojem kojim bi se omogućila dokapitalizacija tog radija i njegovo spašavanje. O stečajnom planu nije se glasovalo na zahtjev RH, kao najvećeg vjerovnika, a očekuje se da će se to dogoditi na sljedećoj skupštini 17. listopada.

Media servis i dalje u igri

Stečajni upravitelj Radija 101 Maroje Stjepović potvrdio nam je da za dokapitalizaciju radija ima vrlo ozbiljno zainteresiranih.

– Ima zanimanja domaćih i stranih ulagača – kaže Stjepović.

Među potencijalnim ulagačima spominje se Media servis, koji je već prije ove godine pokazao zanimanje, te berlinska radijska postaja Impossible ergessus. Sada se spominje i zanimanje jednog finskog ulagača. Prema predloženom modelu, ulagač bi dokapitalizacijom stekao određeni vlasnički udjel u radiju. A s obzirom na to da svi vjerovnici još nisu prihvatili stečajni plan, nije poznato ni koliki će se kapital morati unijeti. Za sada je samo poznato da potraživanja vjerovnika iznose 28,1 milijun kuna, od čega se na Ministarstvo financija odnosi 11,8 milijuna, a među većim su vjerovnicima i još neke državne institucije.

To što RH, odnosno Ministarstvo financija, nije glasalo za prijedlog stečaja ne znači da im nije u interesu spašavanje radija. Jer samo ulaskom novog ulagača oni, kao i svi ostali vjerovnici, mogu očekivati naplatu svojih potraživanja, čiji se iznos povećava. Sud je na skupštini pozvao sve vjerovnike da uplate predujam od milijun kuna radi nastavka poslovanja radija sljedećih šest mjeseci.

Propalo spašavanje

Inače, Media servisovo preuzimanje stojedinice bilo je ljetos već gotovo sigurna stvar, ali zbog zakasnjele reakcije Vijeća za elektroničke medije (VEM) posao je propao. Naime, nakon što je primio zahtjev za prijenos koncesije na Media servis, VEM se pola mjeseca nije očitovao, a onda prijenos koncesije više nije bio moguć jer je u međuvremenu izmijenjen Zakon o medijima koji više nije dopustio prijenos koncesije s jednog koncesionara na drugog. Media servis bio je spreman uložiti 15,1 milijun kuna, čime bi se tada pokrili dugovi prema državi i drugim vjerovnicima te bivšim i sadašnjim zaposlenicima.

Ključne riječi

Komentara 10

AU
autoritet
23:04 29.09.2011.

Ne vjerujem da itko na svijetu želi dati i kunu za gomilu olinjalih ostarjelih srboljubaca. Jedino je Zrinka Vrabec pametna tamo, opeljišila radio i otperjala u predsjedničke dvore... Pravda za sve...

Avatar Kairosa
Kairosa
07:19 30.09.2011.

Baka ti je Srboljubac,ako je imaš naravno.Ako ne onda mater

Avatar Kairosa
Kairosa
07:19 30.09.2011.

Baka ti je Srboljubac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije