Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovar

Stogodišnji Pavao Trgovac glas dao iz postelje doma umirovljenika

Stogodišnjak na glasovanju
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
28.12.2014.
u 14:55

Simpatični starac nije se dao zbuniti ni kada ga je osoblje doma u šali zadirkivalo pitajući ga za koga će glasati kada njegov favorit Franjo Josip I

Vid me više ne služi dobro pa ćete vi zaokružiti u moje ime - kazao je stogodišnji Pavao Trgovac, vjerojatno danas i najstariji glasač na bjelovarskom području i jedan od onih koji je svoje biračko pravo na današnjim predsjedničkim izborima iskoristio iz postelje bjelovarskog Doma umirovljenika.

Ovo su mu, kaže, prvi izbori na koje nije mogao osobno doći i svoj listić sam ubaciti u glasačku kutiju, no to ga nije spriječilo da obavi svoju građansku dužnost.

Simpatični starac nije se dao zbuniti ni kada ga je osoblje doma u šali zadirkivalo pitajući ga za koga će glasati kada njegov favorit Franjo Josip I. više nije na listi, no vremešni Trgovac se na to samo nasmiješio pokazujući da još uvijek zna odabrati pravu osobu. Drhtavim rukama primio je listić i pomno slušao imena kandidata i onda došapnuo svoj izbor. Pavao Trgovac, danas najdugovječniji korisnik bjelovarskog doma, vrlo je osebujna osoba, doznajemo od osoblja.

- Do unazad samo tri mjeseca sve nas je uveseljavao svojom frulom i duhovitim šalama, ali sada su ga noge izdale, no unatoč tome ne gubi vedar duh - otkriva nam njegovateljica Milka Matoš. Simpatični starac u petak 2. siječnja proslavit će 101. rođendan. Doduše službeno će to ipak biti tek stoti, jer kako nam otkriva, rođen je 1914. godine ali u knjigu rođenih upisan je tek godinu kasnije.

Tim povodom u domu će mu upriličiti i prigodno slavlje za koje se, kako kaže, i sam priprema.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Duran Duran
Duran Duran
22:20 28.12.2014.

A kaj mučite jadnog čovjeka, baš je njemu do vaših zaj....,sigurno ste mu obečali bolju Hrvatsku!

BA
baniček
16:52 28.12.2014.

po propisima nije dozvoljeno da netko drugi zaokružuje kandidata koje ovaj izgovori jer su moguće zloupotrebe. na kraju krajeva, njemu je budućnost nikakva ko god da pobjedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije