Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOCID

Stočari bacili 50-ak uginulih svinja i ostavili ih na tuđem polju

svinje lesine
Maja Šantoši/Pixsell
08.04.2010.
u 13:27

Slučaj zagađenja okoliša prijavio je Josip Jurković, vlasnik parcele na kojoj je nastalo ''divlje odlagalište'' svinjskih lešina.

Na privatnom polju u blizini Svinjogojske farme Breštanovci nedaleko od Orahovice danas su veterinarski inspektor Antun Andelfinger i djelatnici policijske postaje Orahovica zatekli nesvakidašnji sliku. Pored jedne iskopane rupe u zemlji zatekli su između 40 i 50 uginulih svinja. Te su svinje uginule zbog bolesti, a djelatnici farme tijekom mjesec dana iznosili su ih i ostavljali pod vedrim nebom.

Slučaj zagađenja okoliša prijavio je Josip Jurković, vlasnik parcele na kojoj nastalo ''divlje odlagalište'' svinjskih lešina. Veterinarski inspektor Antun Andelfinger naredio je tvrtki Prinos iz Našica, koja je vlasnik farme, da odmah zakopa uginule svinje, a zbog zagađivanja okoliša protiv tvrtke i odgovorne osobe podigao je prekršajnu prijavu. Za ovo djelo zakon je predvidio novčanu kaznu do 30 tisuća kuna za pravnu osobu i do 6000 kuna novčane kazne za odgovornu osobu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije