Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se šef hrt-a

Što znači da gl. ravnatelj mora imati najmanje 10 god. iskustva?

'17.07.2012., Zagreb - Domagoj Novokmet, novi ravnatelj HRT-a.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
18.09.2012.
u 17:00

Udovoljavati mogu samo Radman i Radić, ili, ako gledamo s druge strane, mogu još neki kandidati, kaže Branko Vukšić

Što znači da glavni ravnatelj HRT-a mora imati "najmanje 10 godina iskustva na odgovornim poslovima u medijima ili drugim poslovnim sustavima", kako kaže Zakon o HRT-u, pitanje je o kojem se teško usuglasiti. I stručne službe saborskog Odbora za informiranje koji mora odlučiti koje od osam kandidatura pristiglih na natječaj odgovaraju uvjetima nisu sigurne čime se voditi.

– Razgovarao sam s nekoliko pravnika i svi imaju različita mišljenja. Zakon nije jasan, a u konačnici će odlučiti broj ruku u četvrtak na sjednici – kaže predsjednik Odbora Branko Vukšić. Sporno je što znači iskustvo. Je li riječ o iskustvu upisanom u radnu knjižicu ili u godinama provedenim na nekom radnom mjestu. Nejasno je i što su odgovorni poslovi u medijima.

– Ovisno o tome kako se definiraju uvjeti, udovoljavati mogu samo Radman i Radić, ili ako gledamo s druge strane, mogu još neki kandidati – objašnjava Vukšić.

Podsjetimo, za glavnog ravnatelja javila su se četiri javnosti nepoznata kandidata te vršitelj dužnosti D. Novokmet, G. Radman, D. Radić i S. Runjić.

Ključne riječi

Komentara 3

LO
lokun
17:23 18.09.2012.

Konačno je došlo vreme da naš čevek nakon 22 godine opet bude na čeku naše televizije. Nakon Veljka Kneževića našeg ambasadora u vašoj takozvanoj državi vreme je za nekog drugog Srbina. Moj izbor je Duško Radić.

BZ
Branko Zajec
17:47 18.09.2012.

Novokmet je pokrenuo reforme i po meni zaslužuje mandat. Ubacivanje Radmana ili Radića, bio bi nekorektan potez. Zar zato što ima manje godina, ne odgovara za mjesto glavnog ravnatelja ? Tom logikom, mladi nemaju šanse da pokažu svoje kvalitete. Trebaju najprije ostarjeti, da bi pokazali svoju kreativnost !??

KO
korisnik3
13:21 19.09.2012.

branko vuksic je katica za hrt. i ima lijepe naocale ali ni frizura nije za odbaciti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije