Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Što Zagreb nema, a Slavonija ima? Dobre ljude i male plaće

Nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak “proslavio” se odgovarajući na pitanje novinara hoće li Slavonija ipak biti zakinuta podjelom zemlje u dvije statističke regije.
21. veljače 2013. u 16:28 12 komentara 8 prikaza
Ivan Vrdoljak
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL

Nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak “proslavio” se odgovarajući na pitanje novinara hoće li Slavonija ipak biti zakinuta podjelom zemlje u dvije statističke regije jer su prije poduzetnici koji ulažu u Slavoniju mogli iz EU fondova dobiti potpore u iznosu do 50 posto od ukupne vrijednosti investicije, a sada će moći dobiti najviše 40 posto.

Zašto bi investitor ulagao u Slavoniju kad istu potporu može dobiti i za ulaganje u Zagrebu koji ima daleko bolju infrastrukturu?

– Moj Osijek i moja Slavonija imaju konkurentske prednosti koje Zagreb nikada neće imati. Ima dobre ljude, čistu zemlju, dosta vode, blizinu Budimpešte, Beograda i Sarajeva. Slavonija samo ima loše vodstvo. Kako su u Slavoniji plaće male, to je također konkurentska prednost za ulagače – rekao je Vrdoljak.

>>Milanović: Zamjeram si što odmah nismo smanjili plaće

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • -obrisani-:

    Ne vidim zasto bi to bio gaf. Pogledajte samo one bbb-ovce...

  • demokršćanin:

    PAMETNE IZJAVE! Nije ni čudo što nam sve ovako dobro ide kada imamo ministre koji ovako razmišljaju.

  • cadis1:

    Male plaće???? Želiš reći da nam treba doći neki investitor i da mu mi budemo crnci??? ili kinezii??? (bez uvrede nikoga) e pa neće ići tako moj Vrdoljak, do sada je HNS imao moj glas, ali sada ga je zaslužio ... prikaži još!o HDSSB, HDSSB koji se jedini istinski bori za Slavoniju i Baranju i za običnog čovjeka i seljaka.