Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad MIG-a
Povratak na članak

Što su u MORH-u rekli krajem veljače o MiG-u 21 oznake 121

Kada se ispostavilo da se Ukrajinci neće držati ugovora i isporučiti dva MiG-a 21 Bis i jedan dvosjed UM do konca 2013., nastala je panika u HRZ-u

Komentari 8

DU
Deleted user
08:47 06.08.2014.

Joj kako ste svi vi koji komentirate pametni i stručni, a dobro se zna kako je već odavno uništena tradicija remonta zrakoplova u našoj zemlji. Nadalje, vi koji pametujete jako dobro znate da sve odluke o ulaganjma u HRZ, uključujućići tu i remont, donose u resornom ministarsvu, u istom onome koje je zrakoplove poslalo u remontni zavod u Ukrajini, koji ima znatno kraću tradiciju remonta od nekih drugih zavoda u susjedstvu. Najmanje je u cijeloj priči kriva stručna služba HRZ, oni postupaju u skladu sa okvirima koje im postavlja resor, jednako su nemoćni kao i bijednici koji moraju pilotirati tim strojevima opasnim i po njhov život i po živote drugih. Nemojmo biti naivni, ti piloti, ustvari heroji dobro znaju na kakvim avionima lete ali nemaju izbora, isto vrijedi i za stručne službe.

VL
Avatar Django
Django
08:33 06.08.2014.

Postoji još jedno pitanje na koje, naravno, nećemo dobiti odgovor! A što bi se desilo da je taj zrakoplov doživio svoju sudbinu par sati ranije, prilikom preleta u Kninu!? I da je, recimo, pomeo kompletan državni vrh!? Tko je uopće izdao zapovijed i odobrenje da se takav zrakoplov - očito pod punom sviješću o njegovom stanju - uopće pošalje u Knin!? Ta nije ratno stanje pa da se treba izlagati takvom riziku! Konačno, u prvom preletu su sudjelovala samo tri MIG-a, ostala dva su preletjela sa zakašnjenjem, da je ostalo na tri, koja bi bila razlika?! Je li to netko svjesno želio prikazati kako je, eto, remont u Ukrajini ipak bio uspješan i kako je u HRZ sada sve u redu!? Ugrozivši na taj način kompletno vodstvo države!? O tome da je možda riječ o sabotaži ne želim ni razmišljati. Ovo nije slučaj za DORH, ovo je slučaj za prijeki sud!!!

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:05 06.08.2014.

Možete vi iz HRZ i PZO pričati što god hoćete o tom MIGU-21 oznake 121....Zanemarimo to da taj zrakoplov nije uopće smio poletjeti (zadnji servis prije cca 12 godina), star preko 30 godina, zamor materijala i ostalo....Moje pitanje za vas gospodo....Šta bi se desilo da je jučer uređaj za katapultiranje zakazao ???? Pitanje je vrlo jasno, kratko i koncizno........

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:00 06.08.2014.

toliko je ispravan da se srušio, čudo da je pilot uopće preživio, svi ovi navedeni u članku su osramotili zemlju, sad smo predmet sprdnje zbog njih.

VL
Avatar fotograf
fotograf
10:41 06.08.2014.

Lažu morh mig-21 121-godište 1974 a ne 84,ali što je 10 godina doli-gori. Hvala Bogu pilotu zrakopolova što je bio priseban.

VL
CI
Cipar
11:10 06.08.2014.

Izgleda da su na remontu, ulozili samo na farbanje i mehanizam za spasavanje, mislim na padobran. Hajde dobro je to, pa oni lete nad Hrvatskom, bit ce to uredu, daj LOVU !!!

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
09:14 06.08.2014.

Pad ovog zrakoplova je nekako, karikatura stanja društva i države, mi smo karampana, koja je u padu, ustvari pali smo... nema tu više spasa. U MORHu svjesno stavljaju svog vojnika u smeče, da bi preletio iznad "naroda" i političara, na njihov dan, s tim da možda ubiju nekog, sreća pa nitko nije ubijen. Što da je zrakoplov stvarno bio neupravljiv i pao na auto-put pun turista? Na neko naselejno mjesto? Dječeje igralište? Što da je pao na tu raju u Kninu? Čudo i gotovo gdje dmo došli, gdje smo mentalno, karakterno... Prvo je premijer trebao cijeli vrh MORHa smjeniti, a nakon ovog dati ostavku, meni je sve ovo gadljivo više, iz dana u dan, sve je gore, moral je nepoznat, korupcija i nepotizam cvijeta. Reko "stručnjak" da avion može letiti i neka leti, pa vidimo koji su to stručnjaci... Ja ne znam što se više mora desiti u ovom društvu da otvorite oči gdje smo, mene je stid, projekt stvaranje države je propao. Točka, simbolično eto na dan kada smo je stvorili. Sve ste, smo profučkali, sve, a sad samo vi glasajte opet za iste, za HDZ ili SDP, mudro i eto, živio lopovluk i nepotizam, što je slijedeće, strah me uopće misliti... možda je najbolje što prije pokrenuti postupak da se odselim, mogu, imam uvjete, i iskreno, pitam se što još tu radim?!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.