Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Schmidt sačuvao Hrvate

Što stvarno znači prijelomna intervencija u izbornoj noći: Nema više lažnih Hrvata

04.10.2022.
u 08:31

Ključna promjena odnosi se na promjenu načina biranja izaslanika za federalni Dom naroda. Više će se izaslanika birati iz većinskih hrvatskih županija te će trebati ponovno gotovo natpolovična većina u hrvatskom klubu da bi se izabrala izvršna vlast entiteta. Dom naroda inače je do sada brojio po 17 izaslanika iz reda tri konstitutivna naroda te je imao sedam predstavnika manjina.

Komentara 48

RU
Rubikon
14:38 04.10.2022.

Utunelu se kliče Mujica😅😅

Avatar Dragovit
Dragovit
01:04 05.10.2022.

Jesu li se otpjevale laude Plenkoviću i Grliću? Idemo sad natrag u stvarnost i pogledajmo istini u oči. Hrvati u BIH su ponovo preglasani bošnjačkim glasovima, "Himzo Karaspahić" iz recimo Goražda opet može biti izglasovan za hrvatskog predstavnika u Domuu naroda. Bošnjački predstavnik u predsjedništvu nije Bakir nego Denis iz SDPBIH-a koji pušu u rog za građansku BiH, a izmjene her Schmidta su daleko od izvornog Daytonskog sporazuma. Dekonstitutivizacija Hrvata u BiH će biti otežana kažu, ali ne i nemoguća. Ništa se bitno nije promijenilo osim malo celofana u prikazu svega kako bi uljepšao poraz hrvatske diplomacije glede pitanja Hrvata u BiH. Eto.

TE
Teig1
09:01 04.10.2022.

Pitanje je kada će napokon u BiJ Hrvate prestavljati stvarni domoljubni Hrvati a ne Komšić,Krišto i prije svega Čović koji su bili čimbeonici staroga režima za vrijeme Juge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?