Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Što stoji iza poraznih podataka o kaznama za ubojice na cesti: Pravosuđe odlijepljeno od stvarnosti

Većina će pravnih stručnjaka kazati da Hrvatska ima kvalitetan Kazneni i Prekršajni zakon, u kojima su određene rigorozne sankcije te da nije problem u legislaturi već u sudovima koji je provode. Dio problema ipak nesumnjivo leži u sustavu. Večernji list došao je do poraznih podataka analizirajući samo 75 sudskih kazni od lipnja ove godine zbog prebrze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola.

Komentari 3

Avatar kenshi
kenshi
13:28 26.09.2022.

Hrvatsko “pravosuđe” je neprekidan izvor zgražanja, razočaranja i šokiranja!

VL
ST
sttipe
11:52 26.10.2022.

Odgovor na naslov, -lova, kriminal, marčepija, itd, itd.. Po zakonu asfalt, točnije njegov gornji sloj, MORA BITI OD GRANITA!! To je vrlo tvrd kamen, čije žalo se ne haba baš lako u dodiru s gumom. U nas cestari naplate odvoz kamena, koji nije granit, nego je vapnenac, mrvu tvrđa kreda, pa taj "kamen" drobe u žalo, i od njega naprave asfalt. Koji je za misec dana gladak ka ogledalo, i za njega još nije izmišljena guma/pneumatik. Jer se to u normalnim državama ne radi!!! ZNA SE...

VL
ST
sttipe
11:43 26.10.2022.

Po ovome, pravosuđe radi prilično dobro. Nesreće češće izazivaju oni koji ne divljaju, nego "oni" drugi. Šta bi suci, tribali?? Izjednačit kazne onima koji ubijaju batinama, i onima kojima su revni ziheraši postavili milijun ležećih i uništili im gume ii trap, i ovi su proklizali i ubili slučajno,nekog??? (Postoji, "flaster", sivo crno kamenje, po starim jezgrama, koje se može stavit umisto ležećeg ista mu je funkcija, ne uništava gume, po tome se ne može vozit brzo ) Svaki dan prolazim bar jednom na dan, reskrižjima, koja su Y!!! A mogu biti T!! Vozim službeno zatvoreno auto bez prozora, sam... Na SVAKOM Y RASKRIŽJU, PREDNOST IMA ONAJ KOJI VIDI I MOŽE STATI!!! Onaj koji ne vidi, mora stati povuć ručnu izać iz auta, pogledati priko krova ima li koga pa dok sidne u auto, otpusti ručnu i krene, drugo auto je već došlo, iz smjera koji ne mogu vidit, A NEMAM PREDNOST... U državi od 4 milijuna stanovnika i bar po milijuna divljaka još niko nije ulovio ministra prometa i prisilio ga da vozi bez vozača, danima po takvim "rješenjima", dok ga neko ne ubije... A isti je zaslužio skupa s gomilom "stručnjaka", i "funkcionera", bit postrojen prid zid... ZASLUGE KUPI VEĆ 50 GODINA SVAKI BIVŠI MINISTAR, koji to nije rješija...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.