Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Što se dogodi kada četničko-ustaški elementi počnu nadirati u drugu dimenziju moćne SFRJ

“E baš vam hvala” roman je koji će mnoge čitatelje zbuniti. Jer riječ je o distopijskom romanu u kojem je autor prati sudbinu Beograđanina Mirka Šipke, ali u dvije dimenzije

Komentari 7

Avatar Celzijus
Celzijus
17:11 10.04.2018.

Denis Dre.. pardon, Derk, tolko rečenica u svojem životu nisi napisal o Hrvatskoj kolko samo danas o svojim srbendama. Jesi novinarčina, svaka ti .... Jovanka dala.

VL
DI
Direkt
18:06 10.04.2018.

Besplatna reklama za drogiraša Marka.

VL
OO
onako_ovlaš
19:16 10.04.2018.

povinovati se,bravo derk,bravo,imaš osigurano mjesto u povijesti književne kritike

VL
DU
Deleted user
23:26 10.04.2018.

Naravno da lažu.Šuvar jepojasnio i o kakvom se bremenu radi: „Gradilo se u ovoj zemlji previše i mnogo, bez sigurnog tržišta, napamet, na ledinama; glavno je bilo da se ugleda dimnjak i da se dobije bilo kakvo radno mjesto, a nije propadalo ništa osim sitnih pogona, sva tzv. velika industrija i privreda je spašavana, socijalizacijom gubitaka, štampanjem novca i svim oblicima fiktivnog poslovanja. […] Dakako, tu je onda i veliki vanjski dug. Kao što znate, uspjeli smo reprogramirati značajan dio naših dugova. Mnogo veći problem od njihovog vraćanja je taj što Jugoslavija nema što izvoziti na svjetsko tržište a da bi pri tom zarađivala, a ne gubila. […] Nismo još ‘likvidirali’ višak agrarne radne snage klasičnog tipa, a pristigle su nove generacije koje su dobro obrazovane i neće da idu u rutinske i teške poslove po svaku cijenu, posebno za ono za što su se obrazovale. ….Jedina smo zemlja u Evropi koja uvozi u poljoprivredi sve, i jaja, i mlijeko, itd. […] U našoj zemlji, pobjedom socijalističke revolucije nastala je, zbog potrebe naroda da zadovolji svoje elementarne aspiracije, prekapacitiranost obrazovanja, zdravstva, kulture. A teško je reducirati već postignuta prava, teško je dokidati ono što ste u kulturi, obrazovanju, u nauci otvarali. Koda nas još svatko pritišće i dalje da otvara zdravstvene domove, da otvara škole, da podiže kulturne ustanove, a nije mi poznatoda je ijednu takvu instituciju itko uspio ukinuti. […] Izričito razvojno pitanje je i krah našeg urbanizma.

VL
BL
Blomberg
18:38 10.04.2018.

Taj derk i dalje kopa po dre... nezna koga to zanima i zasto to vecernji sljedi, sva ta sranja koja nikoga ne zanimaju-fuj.

VL
DA
Danijel2
22:14 10.04.2018.

Mislili su da će nastati Velika Kraljevina Srbija. Pored sve vojne sile oružanih snaga Jugoslavije, tajno naoružanog srpskog naroda neočekivano za puno njih su izgubili u ratu. Zapitajte se nostalgičari za YU što je istina. Žalim one koji žive u zemlji koju ne vole. Tužno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.