Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Što se događalo s masonima u Jugoslaviji i kako su obnovljeni u Hrvatskoj

Doznajte sve o slobodnom zidarstvu na osnovi objektivnih činjenica, lišenih bilo kakvih subjektivnih interpretacija
17. srpnja 2020. u 09:08 9 komentara 20606 prikaza
Hrvati i masoni
Foto: VL

Prije nego što je koronavirus preuzeo medijske naslovnice, ne treba zaboraviti da je afera Masoni tresla hrvatsku javnost početkom 2020.

Kako bi izbjegli krive informacije o ovom tajnovitom društvu Večernji list vam donosi specijalni magazin Hrvati i masoni – sve tajne slobodnog zidarstva! Potražite ga u nedjelju 19. srpnja na dar uz Večernjak na zagrebačkim kioscima!

Saznajte sve o slobodnom zidarstvu na osnovi objektivnih činjenica, lišenih bilo kakvih subjektivnih interpretacija kroz doista impozantan fond podataka; donosimo niz godina i datuma vezanih uz povijest slobodnog zidarstva u Hrvatskoj i u svijetu, stotine imena onih koji su pripadali bratstvu, ali i njihovih uloga i zasluga u javnom životu ili, da kažemo masonski, profanom životu.

Obnova masonstva u Hrvatskoj ’90-ih godina

Donosimo procese koji su oblikovali i vrijeme i ljudsku civilizaciju, a iza kojih je često stajala "nevidljiva ruka" tajnih društava. Moći ćete prvi put na jednom mjestu, prateći sjećanja samih slobodnih zidara, proučiti obnovu masonstva u Hrvatskoj '90-ih godina.

Objasnit ćemo i odnos masonstva i crkve, masonstva i religije i na kraju masonstva i Boga.

Masonska uloga u stvaranju dviju Jugoslavija

Pišemo i o ulozi masona u stvaranju dviju Jugoslavija, kao i o stvaranju demokratske Hrvatske, ali i o sudbinama slobodnih zidara u totalitarnim sustavima, odnosima Pavelića i Tita prema bratstvu, o tome zašto ih Castro nije zabranio, kao i o drugoj krajnosti, okrutnom Francu koji ih je lobotomizirao.

Na zagrebačkim kioscima u nedjelju 19. srpnja na dar uz Večernji čeka vas primjerak ekskluzivnog magazina Hrvati i masoni! Ne propustite otići po svoj primjerak – jer možda vas iznenade neka od imena onih ''koji su nosili pregaču'', a možda vas navedu da i njih i svijet u kojem živite počnete promatrati pozornije i uočavati nijanse. Jer ako se nešto ne vidi ili odbijate to vidjeti – ne znači da se ne događa.

Blagajnička ladica
Prijedlog na stolu
U Hrvatskoj se uvodi novi porez. Stupa na snagu početkom iduće godine
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
 • Avatar Observer
  Observer:

  Vecernji kurir namjerno postavlja naslove, to jest navlakuse klikova, kao o masonima, ustasama, partizanima, raznim severinam, veljacamai djokovicevima ali pametni to bojkotiraju i ne citaju.

 • SveJeUzalud:

  ....ti Masoni su napravljeni od specijalnog materijala i toliko su zarazni i ujedno otporni da ih ništa ne može ubiti...pa ni Korona virus.....njima treba uzeti krv izuzeti zloću iz krvi i napraviti cijepivo....

 • Avatar Epimelijade
  Epimelijade:

  Sedmorica veličanstvenih, Bilderberg, Free Mason, Scotish Ritus... Svi oni su tu. Sa ili bez naših hrvatskih pajaca. Mi smo tako maleni narod da nas niti oni ne uzimaju ozbiljno.